«1ο ΕΠΑ.Λ. Λεχαινών – Ηρακλής Μοσχονάς»

Παρουσία πλήθους κόσμου η τελετή μετονομασίας

«1ο ΕΠΑ.Λ. Λεχαινών – Ηρακλής Μοσχονάς»

Νοέμβριος 12, 2019 05:00 ΜΜ
«1ο ΕΠΑ.Λ. Λεχαινών – Ηρακλής Μοσχονάς»
Παρουσία πλήθους κόσμου και σε κλίμα συγκίνησης έγινε χθες το πρωί η τελετή μετονομασίας του 1ου ΕΠΑΛ Λεχαινών σε «1ο ΕΠΑ.Λ. Λεχαινών – Ηρακλής Μοσχονάς». Η τελετή έγινε παρουσία επίσημων καλεσμένων, μαθητών, καθηγητών και μελών της οικογένειας του Ηρακλή Μοσχονά.
Την Δημοτική Αρχή του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης εκπροσώπησαν η Πρόεδρος του Δ.Σ. κα Γεωργία Κακαλέτρη, η οποία μετέφερε και τον χαιρετισμό του Δημάρχου Γιάννη Λέντζα, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Διονύσης Κεκάτος και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Πέτρος Ανυφαντής.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Βουλευτής Ηλείας με το ΚΙΝΑΛ κ. Μιχάλης Κατρίνης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Βασίλης Δημητρέλλος.
Ποιος ήταν ο Ηρακλής Μοσχονάς
Ο Ηρακλής Μοσχονάς γεννήθηκε στα Λεχαινά και ήταν κάτοχος δυο Πανεπιστημιακών τίτλων (Μαθηματικός και Οικονομολόγος).. ήταν καθηγητής και διευθυντής στο Τεχνικό Λύκειο Λεχαινών το οποίο επί των ημερών του γνώρισε μεγάλη άνθηση.
Ήταν σχολικός σύμβουλος και συγγραφέας πολλών εκπαιδευτικών βιβλίων. Επί πολλά χρόνια διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής των Γενικών εξετάσεων και ήταν ο εισηγητής των θεμάτων στα Οικονομικά μαθήματα των Πανελλήνιων, ενώ παράλληλα πρόσφερε τις υπηρεσίες του σε συλλόγους της πόλης του. Επί σειρά ετών ήταν μέλος του Δ.Σ της Α.Ε. Λεχαινών και πολλών άλλων Σωματείων στα οποία άφησε το στίγμα του και δούλεψε ανιδιοτελώς.
Πορεύτηκε μέχρι το τέλος της ζωής του με γνώμονα το συμφέρον του τόπου του και όχι το δικό του.
Ο Ηρακλής Μοσχονάς «έφυγε» από τη ζωή το 2013 σε ηλικία 62 ετών.
 
Share this:
Tags:

-

-