Το 25% των μαθητών της Ηλείας «στηρίζεται» από το πρόγραμμα σίτισης

Ξεκίνησε η πιλοτική εφαρμογή σε δημοτικά σχολεία των δήμων Πύργου και Ήλιδας

Το 25% των μαθητών της Ηλείας «στηρίζεται» από το πρόγραμμα σίτισης

Ιανουάριος 13, 2018 08:40 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Άννα Αγγελίδου
Το 25% των μαθητών της Ηλείας «στηρίζεται» από το πρόγραμμα σίτισης

 

 

 

 

Ξεκίνησε πριν από μερικές εβδομάδες το πιλοτικό πρόγραμμα σίτισης στα δημοτικά σχολεία. Το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων ξεκίνησε φέτος πιλοτικά και ήδη μέσω του προγράμματος σιτίζεται το 25% περίπου των μαθητών που φοιτούν στα δημοτικά σχολεία της Ηλείας.  Ήδη στο πρόγραμμα παροχής γευμάτων συμμετέχουν περισσότεροι από 2000 μαθητές, από τα δημοτικά σχολεία, Δουνέικων, Χαβαρίου, Σαβαλίων, Καρδαμά,Σιμόπουλου,Γεράκιου,Περιστέριου, Αυγείου, Εφύρας, 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, και 6ο Αμαλιάδας καθώς και το ειδικό σχολείο Αμαλιάδας, ενώ από τον δήμο Πύργου συμμετέχουν στο πρόγραμμα το 3ο, 5ο,7ο,8ο,10ο,11ο δημοτικά σχολεία Πύργου, αλλά και τα δημοτικά Κατακόλου, Μουζάκιου, Ωλένης, Γουμέρου,  Φιλοθέης,Βαρβάσαινας, Μυρτιάς-Σκουροχώριου και Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πύργου. Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο μήνα Δεκέμβριο 766 γεύματα διανεμήθηκαν στα σχολεία του Δήμου Πύργου ενώ 1307 στα σχολεία του Δήμου Ήλιδας ενώ όσο περνά ο καιρός ο αριθμός της ζήτησης γευμάτων αυξάνει.

Στο πιλοτικό πρόγραμμα το οποίο εφαρμόζεται για πρώτη χρονιά στα δημοτικά σχολεία και σα στόχο έχει να στηρίξει κυρίως τους μικρούς μαθητές, αναφέρθηκε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παναγιώτης Ζεύλας. «Το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων ξεκίνησε πριν από ενάμιση περίπου μήνα και εφαρμόστηκε πιλοτικά στους δύο μεγάλους δήμους του Νομού. Κάθε γονέας που επιθυμεί, το παιδί του να λαμβάνει ένα σχολικό γεύμα, απλά το δηλώνει στο σχολείο, χωρίς περιορισμούς εισοδήματος. Αυτό το οποίο θέλουμε είναι όλα τα παιδιά να συμμετέχουν στο πρόγραμμα και να μην αναπτυχθούν διακρίσεις. Για εμάς όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στα σχολικά γεύματα. Αυτή τη στιγμή περισσότερα από 2000 παιδιά συμμετέχουν στο πρόγραμμα ενώ έχουμε την δυνατότητα να προσφέρουμε άλλες 1000 μερίδες φαγητού σε αυτή την πιλοτική φάση. Ο κατάλογος των μαθητών που δικαιούνται να πάρουν σίτιση είναι ανοιχτός και ανά πάσα στιγμή κάθε γονέας μπορεί να δηλώσει μία καινούργια συμμετοχή από τη στιγμή που κρίνει ότι το φαγητό είναι σε ένα καλόεπίπεδο» τόνισε ο Π. Ζεύλας. Ερωτηθείς από την «Πρώτη» για το εάν η λίστα των σχολικών μονάδων μπορεί να αυξηθεί τη παρούσα χρονική στιγμή εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον από γονείς μαθητών ο κ. Ζεύλας σημείωσε: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η δυνατότητα να συμπεριφερθούν νέες σχολικές μονάδες καθώς έχουν οριστεί με ΦΕΚ. Κάναμε αίτημα και μας είπαν ότι θα προσπαθήσουν να το περάσουν σε συμπληρωματικό ΦΕΚ και για άλλα δημοτικά. Αυτό που μας νοιάζει είναι αυτή τη στιγμή είναι η καλή εφαρμογή του προγράμματος καθώς το φαγητό έρχεται από μακριά και στην αρχή οι οδηγοί δεν γνώριζαν τα χωριά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος σίτισης των μαθητών παρά τις αρχικές επιφυλάξεις κάποιων εκπαιδευτικών προχωρά με ελάχιστα προβλήματα ενώ οι συνθήκες υγιεινής σύμφωνα με τον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουν διασφαλιστεί απολύτως.

 

Share this:
Tags:

Η απομάκρυνση του πάγου πήγε τελείως στραβά