7 νέα προγράμματα μέσα στο α’ τρίμηνο του 2017

ΓΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ-ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ 60.000 ΑΝΕΡΓΩΝ

7 νέα προγράμματα μέσα στο α’ τρίμηνο του 2017

Ιανουάριος 11, 2017 11:45 ΠΜ

Τουλάχιστον επτά νέα προγράμματα για την απασχόληση ή και επαγγελματική κατάρτιση περισσότερων από 60.000 ανέργων αναμένεται να ενεργοποιηθούν από το υπουργείο Εργασίας, στην πλειοψηφία τους μέσω του ΟΑΕΔ, εντός των επόμενων μηνών.

Πρόκειται για δράσεις επαγγελματικής κατάρτισης, κάλυψης μέρους του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους σε επιχειρήσεις που δημιουργούν θέσεις πλήρους απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και τα νέας γενιάς προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

Μάλιστα, η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου επισημαίνει πως παράλληλα με τις παραπάνω δράσεις, η κυβέρνηση, από κοινού με τους κοινωνικούς εταίρους, μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και τοΤαμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, πρόκειται να προωθήσει τη “συμμαχία για την απασχόληση”, μία πρωτοβουλία με κεντρικό στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων πλήρους απασχόλησης.

Τα νέα προγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού 355,5 εκατ. ευρώ,αναμένεται να “τρέξουν” εντός του πρώτου τριμήνου του νέου έτους, στοχεύοντας κυρίως στην υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, όπως νέοι, μακροχρόνια άνεργοι και άνεργοι άνω των 50 ετών.

Share this:
Tags:

ΠΕΡΙ.. ΗΛΕΙΑΣ | Ο Υποψήφιος Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας Κ. Λάμπρου