«Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών»

Για την αποκατάσταση των ζημιών στο 2ο Δημοτικό της Γαστούνης

«Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών»

Αύγουστος 08, 2019 08:15 ΠΜ
«Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών»

Για αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών στο 2ο Δημοτικό Γαστούνης από πλευράς Δήμο Πηνειού κάνουν λόγο ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος και ο επικεφαλής της «Νέας Εποχής» κ. Πάνος Θεοδωρακόπουλος. Όπως αναφέρουν, ενώ έχει ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ζήτησε αιτιολόγηση από τον μειοδότη εργολάβο, η αιτιολόγηση δόθηκε, αλλά ακόμα δεν έχουν απαντήσει από τον Δήμο, με αποτέλεσμα οι μαθητές ίσως να αναγκαστούν για ένα ακόμα διδακτικό έτος να πηγαίνουν σχολείο στις λυόμενες αίθουσες στα Καβάσιλα. Υπενθυμίζουμε πως ο προϋπολογισμός έργου για την αποκατάστασης των ζημιών είναι 1.050.000 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ.

 

Α. Μαρίνος

«Δεν πρέπει να χαθεί πολύτιμος χρόνος»

«Δεν πρέπει να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει οι εργασίες και  να γίνει όσο το δυνατό συντομότερα η αποκατάσταση στο 2ο Δημοτικό Γαστούνης έτσι ώστε να μην έχουμε προβλήματα μετακίνησης των μαθητών και ταλαιπωρίας των οικογενειών τους. Δυστυχώς, σε πολλά έργα στο Δήμο υπάρχουν ζητήματα με τις εργολαβίες που τα καθυστερούν, με κορυφαίο φυσικά το έργο στην Αγγινάρα, όπου εκεί πρέπει να δούμε το θέμα της υποκατάστασης του εργολάβου. Μόνο έτσι θα μπορέσει να γίνει δουλειά. Αν πάμε σε νέα διαδικασία, θα είναι καταστροφικό για την Αγγινάρα».

 

Π. Θεοδωρακόπουλος

«Για ποιο λόγο η Οικονομική Επιτροπή ζήτησε αιτιολόγηση;»

«Υπάρχει μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών για την αποκατάσταση των ζημιών στο 2ο Δημοτικό της Γαστούνης. Ενώ ο διαγωνισμός για το έργο έβγαλε μειοδότη, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ζήτησε αιτιολόγηση από τον εργολάβο, η αιτιολόγηση δόθηκε, αλλά ακόμα δεν έχουν απαντήσει από τον Δήμο. Για ποιο λόγο η Οικονομική Επιτροπή ζήτησε αιτιολόγηση από τη στιγμή που η διαφορά του πρώτου με τον δεύτερο μειοδότη είναι αμελητέα; Εάν το έργο είχε ξεκινήσει, μέχρι και το ερχόμενο Πάσχα, θα ολοκληρωνόταν. Όλη αυτή η καθυστέρηση ίσως στοιχίσει ακόμα ένα χρόνο ταλαιπωρίας στους μαθητές και τις οικογένειές τους που θα αναγκαστούν  πάνε πάλι σχολείο στα Καβάσιλα».

Share this:
Tags:

COSMOTE Fiber: 150.000 γραμμές Fiber To The Home μέσα στο 2019