Άγνωστο το εάν θα ξαναστηθούν κάλπες στο δήμο Ζαχάρως

Συζητήθηκε χθες η ένσταση του Π. Χρονόπουλου και της παράταξης «Δυναμική Πρωτοβουλία»

Άγνωστο το εάν θα ξαναστηθούν κάλπες στο δήμο Ζαχάρως

Ιούλιος 12, 2019 12:30 ΜΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Άννα Αγγελίδου
Άγνωστο το εάν θα ξαναστηθούν κάλπες στο δήμο Ζαχάρως
*Εντός των επόμενων εβδομάδων η απόφαση του δικαστηρίου
 
 
Συζητήθηκε χθες η ένσταση την οποία κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Δυναμική Πρωτοβουλία» Πανταζής Χρονόπουλος κατά της απόφασης βάσει την οποίας τόσο ο ίδιος όσο και τα μέλη του συνδυασμού του δεν συμμετείχαν στις εκλογές της 26ης Μάη. Η διαδικασία της συζήτησης ήταν σχετικά σύντομη ενώ η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Εάν η ένσταση του Π. Χρονόπουλου αλλά και της παράταξης του γίνει αποδεκτή από το δικαστήριο, τότε οι πολίτες- κάτοικοι της Ζαχάρως θα κληθούν και πάλι να προσέλθουν στις κάλπες. 
Μετά το πέρας της συζήτησης η συνήγορος του Π. Χρονόπουλου, δικηγόρος Ελένη Τραυλού από το δικηγορικό γραφείο «Λαζαράτος και συνεργάτες» εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξη για την έκβαση της υπόθεσης ενώ σημείωσε: «Εκπροσώπησα την ένσταση του κ. Χρονόπουλου κατά του αποτελέσματος καθώς δεν τον ανακήρυξαν στις δημοτικές εκλογές στις 26ης Μάη του 2019. Το βασικό λάθος της απόφασης που δεν τον ανακήρυξε υποψήφιο είναι η εσφαλμένη ερμηνεία του Άρθρου 65 του Ποινικού Κώδικα. Θεωρούμε ότι η αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων πρέπει να ξεκινά μετά την έκτιση της κύριας ποινής. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η έκτιση της κύριας ποινής δεν έχει ακόμα ξεκινήσει και δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Άρα η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων θα ξεκινήσει μετά το 2022 και εν προκειμένω δεν υπήρχε κόλλημα για να μετέχει στην διαδικασία. Το δεύτερο είναι ότι με τον νέο ποινικό κώδικα που ισχύει από 1η Ιουλίου καταργείται η συγκεκριμένη ποινή. Επομένως η ποινή θεωρείται αυτοδικαίως καταργηθείσα. Για τους δύο αυτούς λόγους δεν υπήρξε κόλλημα στην υποψηφιότητα του. Συζητήθηκε η ένσταση και αναμένουμε την απόφαση καθώς βασικό επιχείρημα μας είναι η εσφαλμένη ερμηνεία των διατάξεων του ποινικού κώδικα στη συγκεκριμένη περίπτωση. Θεωρούμε ότι υπάρχει πρόδηλο σφάλμα και μείζον ζήτημα νομιμότητας στη συγκεκριμένη περίπτωση και κανονικά οι εκλογές θα πρέπει να επαναληφθούν με τον κ. Χρονόπουλο υποψήφιο. Αυτό περιμένουμε και η απόφαση θα εκδοθεί εντός ολίγων μηνών». 
Την εμπιστοσύνη του προς την Ελληνική δικαιοσύνη εξέφρασε ο Π. Χρονόπουλος που είχε μαζί τους στενούς του συνεργάτες αλλά και μέλη της οικογένειας του. 
Από την πλευρά του ο νεοεκλεγέντας δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος τόνισε: «Είμαστε έτοιμοι σε κάθε είδους αντιπαράθεση να υπερασπιστούμε τις επιλογές και την ψήφο των πολιτών του δήμου Ζαχάρως. Είναι βέβαιο ότι το δικαστήριο θα πράξει νομίμως και είμαστε βέβαιοι για την απόφαση του. Αναμένουμε την τελική έκβαση της αντιπαράθεσης αυτής. Είναι όμως επίσης βέβαιο ότι οι δημότες Ζαχάρως και Φιγαλείας αποφάσισαν να αλλάξει ο δήμος μας σελίδα. Και στις εκλογές να είχαν κατέβει και να είχε ανακηρυχτεί ο επικεφαλής και ο συνδυασμός της «Δυναμικής Πρωτοβουλίας» είναι βέβαιο ότι και πάλι θα έχαναν όπως έχασαν σε όλες τις τοπικές κοινότητες στις οποίες είχαν υποψήφιους. Θεωρούμε ότι σε κάθε περίπτωση σύντομα θα ξεδιαλυθεί η κατάσταση και βεβαιώνουμε τους δημότες μας ότι θα προχωρήσουμε μπροστά. Η νίκη του λαού είναι βέβαιη». 
 
Share this:
Tags:

Κοινωνικό μήνυμα Αντιπυρικής Περιόδου 2019