Αγωνία για την «τύχη» του τουριστικού περιπτέρου

Επικρατεί στους επαγγελματίες στην περιοχή της Ζαχάρως

Αγωνία για την «τύχη» του τουριστικού περιπτέρου

Απρίλιος 16, 2018 10:00 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Αντωνόπουλος
Αγωνία για την «τύχη» του τουριστικού περιπτέρου
Θεωρούν ως πλήγμα για τον τουρισμό τη μη λειτουργία του «παρά θιν’ αλός», το οποίο έχει εκ νέου  εγκαταλειφθεί…
 
Έντονα απασχολεί  αυτή την περίοδο τους επαγγελματίες  του τουριστικού κλάδου (και όχι μόνο)  στην περιοχή της Ζαχάρως, το ζήτημα της επαναλειτουργίας του τουριστικού περιπτέρου στην παραλία, το οποίο αποτελεί «πόλο έλξης» για χιλιάδες επισκέπτες.
Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα ενημέρωση που υπάρχει γύρω από το σοβαρό αυτό θέμα για την περιοχή, είναι αβέβαιη έως αδύνατη η λειτουργία του «παρά θιν’ αλός», αφού δεν έχει ξεκαθαρίσει το ζήτημα της προηγούμενης μίσθωσης.
Ωστόσο  οι επαγγελματίες της περιοχής θεωρούν ως μεγάλο πλήγμα το γεγονός πως δεν θα λειτουργήσει κατά τη φετινή θερινή περίοδο το τουριστικό περίπτερο, το οποίο για πολλά χρόνια αποτέλεσε σημείο αναφοράς στην παραλία Ζαχάρως, αλλά και την ευρύτερη περιοχή.
Όπως επισημαίνουν, το πρώτο και κύριο πράγμα που ρωτούν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου  να έλθουν για παραθερισμό στην πανέμορφη περιοχή, είναι αν υπάρχει οργανωμένη παραλία που θα διασφαλίσει μια άνετη όσο και ασφαλή παραμονή στο μέρος...
«Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή οι επαγγελματίες  του κλάδου στην περιοχή μας, είναι αν θα λειτουργήσει κατά την ερχόμενη τουριστική περίοδο το τουριστικό περίπτερο στην παραλία Ζαχάρως. Ήδη η θερινή περίοδος πλησιάζει και όπως δείχνουν τα πράγματα το παρά θιν’ αλός  θα παραμείνει κλειστό. Εμείς σαν επαγγελματίες ζητάμε να ξεπεραστούν  τα προβλήματα που υπήρξαν στο παρελθόν και να δοθεί το περίπτερο προς χρήση» ανέφερε στην «ΠΡΩΤΗ»  ο πρόεδρος του συλλόγου ενοικιαζομένων δωματίων Ζαχάρως Νίκος Μπολιάρης.
Όπως τονίζεται εκ μέρους των επαγγελματιών της περιοχής «στο παρελθόν έγιναν λάθη και υπερεκτιμήθηκε η αξία του  τουριστικού περιπτέρου», ενώ συγχρόνως εκφράζεται η ανάγκη για επαναπροσδιορισμό του ύψους μίσθωσης, προκειμένου ο ενοικιαστής να μπορεί να το δουλέψει.
Αυτή τη στιγμή πάντως στο «παρά θιν αλός»  επαναλαμβάνονται οι εικόνες της εγκατάλειψης και  φθοράς που παρατηρήθηκαν  πριν από λίγα χρόνια, όπου το ονομαστό τουριστικό περίπτερο είχε γίνει κέντρο λεηλασίας και λογής παράνομων δραστηριοτήτων…
 
protinews
Share this:
Tags:

Μαγειρεύοντας με τη δύναμη του ανέμου