Αγροτική Ηλεία: Ώρα μηδέν!

Νέα κραυγή αγωνίας από τους παραγωγούς

Αγροτική Ηλεία: Ώρα μηδέν!

Ιούνιος 26, 2020 09:10 ΠΜ
Αγροτική Ηλεία: Ώρα μηδέν!

Στη Γενική Συνέλευση που διοργάνωσε το βράδυ της Τετάρτης η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας

Απαίτηση για ομαδική στήριξη από όλους τους βουλευτές, αλλιώς «θα χρεωθούν την καταστροφή του πρωτογενούς τομέα της Ηλείας», όπως τονίστηκε.

Τις τελευταίες αγροτικές τις μέρες ζει η Ηλεία όπως επισημάνθηκε στη Γενική Συνέλευση που διοργάνωσε το βράδυ της Τετάρτης η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Θοδωρή Βασιλόπουλο, εκπροσώπων βουλευτών του Νομού, του Δήμου Ήλιδας, του Επιμελητήριου Ηλείας, αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών, καθώς και αγροτών από ολόκληρο το Νομό.

Η καταστροφή στο καρπούζι, στην πατάτα, στις ελιές, στα εσπεριδοειδή που ήρθε να προστεθεί, η αναδιάρθρωση της κορινθιακής σταφίδας και φυσικά ο ΕΛΓΑ αποτελούν χρόνιες «πληγές» της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού εισοδήματος. Φέτος ήρθαν να δώσουν τη «χαριστική βολή» στη γεωργία αλλά και στην κτηνοτροφία της Ηλείας με χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους να βρίσκονται αυτή τη στιγμή… στο χείλος του γκρεμού και ένας ολόκληρος νομός να απειλείται με… πλήρη οικονομική κατάρρευση!

 

«Όλοι οι βουλευτές μαζί, αλλιώς θα χρεωθούν την καταστροφή»

Όλοι οι συμμετέχοντες στη χθεσινή Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησαν την Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας να προχωρήσει σε μία – ύστατη – Γενική Συνέλευση, πιθανότερα το επόμενο Σάββατο, με τη όλων συμμετοχή των βουλευτών, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, των φορέων κ.α. προκειμένου να παρθούν αποφάσεις σε μια προσπάθεια να μην σταματήσει η αγροτική παραγωγή του Νομού γιατί αυτό, θα είναι η οριστική καταστροφή του. Μάλιστα όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά όλοι βουλευτές του Νομού είναι υποχρεωμένοι να παραστούν και να αγωνιστούν ομαδικά για την επιβίωση των αγροτών, αλλιώς «θα χρεωθούν την καταστροφή του πρωτογενούς τομέα της Ηλείας».

Στη χθεσινοβραδινή συγκέντρωση που έγινε, στον αύλειο χώρο της Ένωσης Παραγωγών, στην είσοδο της Αμαλιάδας, μίλησαν ο Πρόεδρος της Ο.Π. Χρήστος Βαλιανάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρής Βασιλόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Νικολούτσος, ο Αντιδήμαρχος Ήλιδας Μάκης Μπούρας, οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και Αγγελος Κολόσακας, ο Αντιδήμαρχος Πηνειού σε αγροτικά θέματα αγροτικά Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής και στέλεχος της ΝΔ Κώστας Αναγνωστόπουλος κ.α. Επίσης, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της βουλευτού ΝΔ Διονυσίας Αυγερινοπούλου και του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Διονύση Καλαματιανού.

 

Χρ. Βαλιανάτος: «Ας καταλάβουν όλοι ότι το πρόβλημα είναι επιβίωσης»

Όπως τόνισε ο κ. Χρήστος Βαλιανάτος: «Εστιάσαμε κυρίως στο πρόβλημα που υπάρχει με το καρπούζι, την πατάτα, την αναδιάρθρωση της κορινθιακής σταφίδας και τον ΕΛΓΑ. Ακούστηκαν πάρα πολλές απόψεις. Εμείς ως ομάδα παραγωγών δεν αφήνουμε έτσι τα θέματα, θα δούμε τις κινήσεις και του υπουργείου και θα ξανακαλέσουμε τους βουλευτές, τον περιφερειάρχη, το επιμελητήριο το οποίο δηλώνει συμμετοχή, για να σταθμίσουμε τα πράγματα και μετά όλοι μαζί να πάμε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να διεκδικήσουμε τα καλύτερα για τους Ηλείους αγρότες. Το ξαναλέμε, ότι αν μειωθεί το αγροτικό εισόδημα, εάν σταματήσουν οι αγρότες να καλλιεργούν τελείωσε και ο νομός μας. Ας καταλάβουν όλοι ότι το πρόβλημα είναι επιβίωσης. Ο αγροτικός κόσμος πρέπει να μείνει στα χωράφια, να συνεχίσει να καλλιεργεί και να προσφέρει στην ανάπτυξη της χώρας».

 

 

 

Share this:
Tags:

-

-