Το αίμα «τρέχει» ποτάμι στον δρόμο-φονιά

Νέος φόρος αίματος χθες το μεσημέρι στην Πατρών-Πύργου

Το αίμα «τρέχει» ποτάμι στον δρόμο-φονιά

Ιανουάριος 14, 2020 06:21 ΠΜ
Το αίμα «τρέχει» ποτάμι στον δρόμο-φονιά

 

Φόρο αίματος πλήρωσαν με τη ζωή τους χθες το μεσημέρι δύο εκπαιδευτικοί στην καρμανιόλα που ακούει στο όνομα Ε.Ο. Πατρών-Πύργου. Ήταν το πρώτο φονικό του καταραμένου δρόμου για το 2020, με θύματα τον 57χρονο Νίκο Ρόδη και τον 50χρονο Δημήτρη Βασιλακόπουλο. Και οι δυο τους ήταν καθηγητές στο ΓΕΛ Λεχαινών και επέστρεφαν στην Πάτρα όπου διέμεναν μαζί με δύο ακόμα συναδέλφους τους την 49χρονη Χ.Γ. και τον 62χρονο Α.Μ., οι οποίοι τραυματίστηκαν στο τροχαίο.

 

Το όχημα κινούνταν με κατεύθυνση προς Πάτρα, όταν εξετράπη της πορείας του κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, στο ύψος των Καμινίων Αχαΐας, στο 17ο χιλιόμετρο της Πατρών - Πύργου, με συνέπεια  να προσκρούσει στις προστατευτικές μπάρες, να τις σπάσει και εν συνεχεία να καταλήξει σε παράδρομο της Εθνικής Οδού. Οι δύο νεκροί ήταν οδηγός και συνοδηγός, ενώ οι δύο τραυματίες κάθονταν στα πίσω καθίσματα. Τους επιβαίνοντες απεγκλώβισε η πυροσβεστική και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Κέντρο Υγείας της Κάτω Αχαΐας.

Ο 57χρονος Νίκος Ρόδης ήταν πατέρας δύο παιδιών και ο 50χρονος Δημήτρης Βασιλακόπουλος πατέρος ενός τέκνου.

Η χθεσινή τραγωδία έρχεται να προστεθεί στα 130 θύματα του δρόμου-φονιά την τελευταία δεκαετία. Και ακόμα, η κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομο βρίσκεται σε… θεωρητικό επίπεδο. Κυβερνήσεις ανεβαίνουν και κατεβαίνουν, υποσχέσεις δίνονται, αλλά το μόνο που είναι πραγματικό είναι το αίμα, που συνεχίζει να τρέχει στην Πατρών-Πύργου. Με θύματα αθώους πολίτες…

 

Κλειστά τα Σχολεία του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης σε  ένδειξη πένθους

Σε ένδειξη πένθους για τον αδόκητο χαμό των δυο εκπαιδευτικών του ΓΕΛ Λεχαινών σε τροχαίο δυστύχημα, σήμερα Τρίτη (14/1/20), τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων  (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, θα παραμείνουν κλειστά.

Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον τραγικό χαμό των δυο εκπαιδευτικών.

Τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια μου στις οικογένειές τους.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Ιωάννης Λέντζας

 

Share this:
Tags:

-

-