Ακατάσχετος λογαριασμός: Αλλαγές στην αποδέσμευση ποσών μετά από ρύθμιση οφειλών

Ακατάσχετος λογαριασμός: Αλλαγές στην αποδέσμευση ποσών μετά από ρύθμιση οφειλών

Φεβρουάριος 05, 2019 11:00 ΠΜ
Ακατάσχετος λογαριασμός: Αλλαγές στην αποδέσμευση ποσών μετά από ρύθμιση οφειλών
Αλλαγές στην αποδέσμευση ποσών για όσους κάνουν έγκαιρη «τακτοποίηση» των δόσεων τους με βάση τη ρύθμιση των οφειλών στην οποία έχουν υπαχθεί, προωθεί το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τον ακατάσχετο λογαριασμό.
 
 
Ειδικότερα, με βάση σχέδιο το οποίο επεξεργάζεται η ΑΑΔΕ σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ), προβλέπεται στον επαγγελματικό ακατάσχετο λογαριασμό, για εκείνουν που είναι συνεπείς στις δόσεις τους, να υπάρξει προοδευτική αποδέσμευση των ποσών που είναι δεσμευμένων.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα επιθυμούσε το μέτρο να τεθεί σε ισχύ το αργότερο μέχρι τις αρχές του επόμενου μήνα. Γεγονός παραμένει ωστόσο, πως προκειμένου να προχωρήσει, θα πρέπει να υπάρξει και συμφωνία από την πλευρά των θεσμών. Το ζήτημα, όμως, δεν ετέθη στην τελευταία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τους εκπροσώπους των θεσμών στο πλαίσιο της αξιολόγησης του Ιανουαρίου.
 
Προκειμένου να γίνουν πιο αντιληπτές οι νέες αλλαγές που προωθούνται, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε τι ισχύει μέχρι τώρα σχετικά με τον ακατάσχετο λογαριασμό. Ειδικότερα, από την στιγμή που η εφορία έχει προχωρήσει σε κατάσχεση τραπεζικού λογαριασμού, παραμένει δεσμευμένος μέχρι και την πλήρη εξόφληση των υποχρεώσεων.
 
 
Ουσιαστικά, με το νέο μέτρο, οι οφειλέτες, εφόσον πληρώνουν κανονικά τις δόσεις τους, θα έχουν τη δυνατότητα σταδιακά να ανακτήσουν και πάλι τον έλεγχο των λογαριασμών τους.
 
 
dikaiologitika.gr
Share this:
Tags:

Κοινωνικό μήνυμα Αντιπυρικής Περιόδου 2019