Αναχωρεί για Μελβούρνη ο Πετρούνιας

Αναχωρεί για Μελβούρνη ο Πετρούνιας

Φεβρουάριος 14, 2020 04:30 ΜΜ
Αναχωρεί για Μελβούρνη ο Πετρούνιας
Την πρώτη από τις τρεις διαδοχικές νίκες που θα χρειαστεί, προκειμένου να ορίζει ο ίδιος την τύχη του για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, θα «κυνηγήσει» ο Λευτέρης Πετρούνιας στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής της Μελβούρνης που θα διεξαχθεί 20 με 23 Φεβρουαρίου.
 
Ο«άρχοντας των κρίκων» αναχωρεί αύριο για την Αυστραλία, μαζί με τον προπονητή Δημήτρη Ράφτη, τη φυσικοθεραπεύτρια Ιβάνα Τζούριτς και τον διεθνή κριτή Νίκο Προβιά. Στο πλευρό της ελληνικής αποστολής θα βρεθεί κατά τις ημέρες των αγώνων και ο γιατρός της ομοσπονδίας γυμναστικής Οδυσσέας Παξινός.
 
Τόσο στη Μελβούρνη, όσο και στα αντίστοιχα παγκόσμια κύπελλα που θα ακολουθήσουν στο Μπακού (12-15 Μαρτίου 2020) και στην Ντόχα (18-21 Μαρτίου 2020), ο Έλληνας πρωταθλητής θα στοχεύσει στο χρυσό μετάλλιο, ώστε να ισοφαρίσει τις τρεις νίκες που έχει ήδη πετύχει ο Κινέζος Γιανγκ Λιου και να τον ξεπεράσει στην τελική ισοβαθμία στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.
 
Σε διαφορετική περίπτωση, θα κληθεί να εξασφαλίσει τουλάχιστον τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη των κρίκων, που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε επίσης να τον στείλει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, σε συνάρτηση με άλλους παράγοντες.
 
«Ο Λευτέρης είναι μια χαρά, προετοιμάστηκε χωρίς προβλήματα και θα πάει στη Μελβούρνη για το καλύτερο. Είναι πολύ καλά γυμνασμένος και έχει δοκιμάσει το πρόγραμμά του αρκετές φορές στην προπόνηση, με πολύ καλή εκτέλεση.
 
Το πρόγραμμά του είναι στο πρότυπο αυτού που είχε παρουσιάσει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Στουτγάρδης, αλλά με κάποιες διαφοροποιήσεις. Το έχουμε αλλάξει λίγο, ώστε να μην υπάρχουν καθόλου σταματήματα ανάμεσα στις ασκήσεις του, εκτός φυσικά από τα στατικά σημεία, όπου επιβάλλεται να κάνει παύση. Αυτές οι μικρές αλλαγές το κάνουν πιο εντυπωσιακό», δήλωσε ο προπονητής του, Δημήτρης Ράφτης.
Share this:
Tags:

-

-