Αναστολή μαθημάτων έως την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στο Β5 τμήμα του 2ου Γυμνασίου Πύργου

Με απόφαση των υπουργών Παιδείας και Υγείας

Αναστολή μαθημάτων έως την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στο Β5 τμήμα του 2ου Γυμνασίου Πύργου

Σεπτέμβριος 17, 2020 08:05 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Άννα Αγγελίδου
Αναστολή μαθημάτων έως την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στο Β5 τμήμα του 2ου Γυμνασίου Πύργου

Κλειστό έως και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου θα παραμείνει το Β5 τμήμα του 2ου Γυμνασίου Πύργου μετά την διυπουργική απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Υγείας μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα σε μαθητή. Τα αποτελέσματα από το επαναληπτικό τεστ που πραγματοποιήθηκαν στον 14χρονο μαθητή αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα. Το βράδυ της Τρίτης πραγματοποιήθηκε απολύμανση στους εξωτερικούς χώρους της σχολικής μονάδας, αλλά και της αίθουσας φοίτησης του συγκεκριμένου μαθητή, ενώ χθες αρκετά ήταν τα παιδιά – μαθητές που δεν προσήλθαν στο σχολείο, ενώ δεν ήταν λίγοι οι γονείς οι οποίοι βρέθηκαν χθες έξω από το χώρο του σχολείου θέλοντας να ενημερωθούν εκτενώς για το συμβάν.

Αναφερόμενος στο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Γιώργος Φωτεινόπουλος τόνισε: «Πράγματι  υπήρξε κρούσμα κορωνοϊού σε γυμνάσιο της πόλης μας. Χθες (σ.σ. Τρίτη) στις 12:30 με ενημέρωσε ο διευθυντής του Γυμνασίου ότι υπάρχει ένα κρούσμα σε μαθητή του σχολείου του. Στη συνέχεια επικοινώνησα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ηλείας κ. Χριστόπουλο ο οποίος και μου επιβεβαίωσε ότι πράγματι το τεστ ήταν θετικό. Στη συνέχεια προβήκαμε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες. Ενημέρωσα τον ΕΟΔΥ, την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην Αθήνα, την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και ξεκίνησε μία διαδικασία για να δούμε τι θα κάνουμε με το σχολείο. Στην αρχή και με την σύμφωνη γνώμη της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας πήραμε απόφαση για αναστολή λειτουργίας του σχολείου για κάποιες μέρες. Στην πορεία ενημερωθήκαμε για κάποια γραφειοκρατικά προβλήματα ΦΕΚ. Επικοινώνησα με το υπουργείο Παιδείας και την κ. Γκίκα και την κ. Ξαρχάκου και χθες (σ.σ. Τρίτη) το βράδυ υπεγράφη κοινή υπουργική απόφαση από τους υπουργούς Παιδείας και Υγείας και αναστέλλει  τη λειτουργία του τμήματος έως 27 Σεπτεμβρίου. Καθ όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας ενημερώθηκε και ο δήμαρχος Πύργου και έστειλε και έγινε απολύμανση όλων των εξωτερικών χώρων του σχολείου καθώς και της αίθουσας που ήταν ο μαθητής. Έχουμε επικοινωνήσει και με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και με όλες τις αρχές για να αντιμετωπίσουμε ότι άλλο προκύψει».  

 

Εξετάζεται η τοποθέτηση plexiglass

Στη χρήση της μάσκας αλλά και στα μέτρα ατομικής προστασίας τα οποία θα πρέπει να λαμβάνονται από όλους επεσήμανε από την πλευρά του ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Ακολουθήσαμε το υγειονομικό πρωτόκολλο με τους νέους κανονισμούς που ισχύουν από σήμερα (σ.σ. χθες).  Το υπουργείο Παιδείας έχει την ευθύνη να ανοίγει και να κλείνει σχολεία και τμήματα. Σήμερα είναι κλειστό το τμήμα όπου πήγαινε αυτός ο μαθητής, με κοινή υπουργική απόφαση των κκ. Κικίλια και Ζαχαράκη. Μεγάλη σημασία έχει το προσωπικό καθαριότητας για να υπάρχει συνεχής καθαριότητα στον χώρο του σχολείου, στα θρανία, στα πόμολα αλλά και στις πολύ-αγγιζόμενες επιφάνειες. Μεγάλη αξία έχουν οι μάσκες και ο μη συγχρωτισμός, να μην μαζεύονται πολύ κοντά τα παιδιά. Τα υπόλοιπα είναι ατομική ευθύνη και θα πρέπει όλοι να είμαστε ήρεμοι και ψύχραιμοι. Οι απολυμάνσεις συνεχίζονται στα σχολεία μας. Δεν υπάρχει οδηγία επιστημονική ή διοικητική για απολυμάνσεις καθώς οι ιοί όπως ο κορωνοϊός έχουν μικρό χρόνο ζωής στο περιβάλλον. Οι απολυμάνσεις δεν παίζουν ουσιαστικά κανένα ρόλο διότι μετά από λίγο ξαναμολύνεται το περιβάλλον. Οι απολυμάνσεις μόνο οφέλη σε εταιρίες έχουν… Αυτό το οποίο χρειάζεται είναι  περισσότερο προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία και ίσως η πρωινή και απογευματινή βάρδια να «φρενάρει» το πρόβλημα» τόνισε ο Τ. Αντωνακόπουλος ο οποίος επεσήμανε ότι θα υπάρξουν κι άλλα περιστατικά όχι μόνο στην Ηλεία αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Μάλιστα ο δήμαρχος Πύργου εξετάζει την δυνατότητα προμήθειας και εγκατάστασης plexiglass στα σχολικά θρανία με δαπάνη του δήμου.

 

Share this:
Tags:

-

-