Ανησυχία προκαλούν τα ημιτελή αντιπλημμυρικά έργα στον Αλφειό

Στον Κάμπο της Παπαδούς

Ανησυχία προκαλούν τα ημιτελή αντιπλημμυρικά έργα στον Αλφειό

Ιανουάριος 13, 2018 12:30 ΜΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Αντωνόπουλος
Ανησυχία προκαλούν τα ημιτελή αντιπλημμυρικά έργα στον Αλφειό
Ιδιαίτερα επικίνδυνο είναι το τμήμα πλησίον από το υδραγωγείο Πλουτοχωρίου
 
Την ανησυχία τους για την πρόκληση ζημιών από τον Αλφειό στον Κάμπο της Παπαδούς εκφράζουν οι κάτοικοι της περιοχής, λόγω της διακοπής των αντιπλημμυρικών  έργων σε επικίνδυνα σημεία πλησίον του ποταμού.
Σύμφωνα με παραγωγούς της περιοχής, τα αντιπλημμυρικά έργα έχουν μείνει ημιτελή, γεγονός που αποδίδεται στην έλλειψη αναγκαίων πιστώσεων προκειμένου να ολοκληρωθούν.
Οι κάτοικοι ωστόσο έχουν ακόμη «ζωντανές» τις μνήμες από το παρελθόν που ο Αλφειός προκάλεσε σημαντικές καταστροφές σε καλλιέργειες, αλλά και στα ίδια τα χωράφια που παρέσυραν τα ορμητικά νερά του!
Ιδιαίτερα επικίνδυνο είναι το τμήμα πλησίον από το υδραγωγείο Πλουτοχωρίου,  το οποίο παραμένει ανοχύρωτο αν και ο Αλφειός έχει συρρικνώσει  τις περιουσίες…
«Σε ένα μεγάλο τμήμα του ο  Κάμπος εξασφαλίστηκε και   μπούκα του ποταμιού έχει αποκατασταθεί. Όμως παραμένουν τμήματα που εφόσον το ποτάμι έχει πολλά νερά πάλι θα ξανακάνει καταστροφές,  όπως στο υδραγωγείο που ο Αλφειός έκοβε τα χωράφια και δεν το έχουν φτιάξει. Ζητάμε να προχωρήσει το έργο και να τελειώσει» δήλωσε στην «ΠΡΩΤΗ» ο πρόεδρος της Τ.Κ. Πλουτοχωρίου κ. Μιχάλης Πυρλής.
Το τελευταίο διάστημα εξάλλου σε παραγωγούς της περιοχής εστάλησαν πορίσματα σχετικά με αποζημιώσεις από ζημιές που προκλήθηκαν από τον Αλφειό.
Σε μια από αυτές τις περιπτώσεις παραγωγός είναι να λαμβάνει …56 ευρώ για την ανασύσταση του τριφυλλιού και όχι για την μεγάλη ζημιά που υπέστη από το ποτάμι!
 
Share this:
Tags:

Η απομάκρυνση του πάγου πήγε τελείως στραβά