Ανοίγει τις πύλες του το 1ο θερινό Μαθηματικό Σχολείο Ηλείας

Τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019 στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου

Ανοίγει τις πύλες του το 1ο θερινό Μαθηματικό Σχολείο Ηλείας

Ιούνιος 26, 2019 06:00 ΜΜ
Ανοίγει τις πύλες του το 1ο θερινό Μαθηματικό Σχολείο Ηλείας
Ανοίγει τις πύλες του τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019 ώρα 9.00 π.μ. το 1Ο θερινό Μαθηματικό Σχολείο Ηλείας στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου . 
Πρόκειται για ένα  διαθεματικό σχολείο  σχεδιασμένο από το Παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας   Ν.Ηλείας  για απόφοιτους  Δημοτικού  που τελεί υπό την αιγίδα της Ε.Μ.Ε από την οποία δόθηκε και η σχετική έγκριση .
Στο επίκεντρο ο μαθητής  και τα μαθηματικά και πως αυτά σχετίζονται με άλλες δραστηριότητες και επιστήμες .Οι μαθητές που θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα του Θερινού Σχολείου θα διδαχθούν τις επόμενες πέντε θεματικές ενότητες  :
- Μαθήματα προετοιμασίας για τους διαγωνισμούς της Ε.Μ.Ε 
- Μαθηματικά και Γρίφοι
- Σκάκι 
- Ρομποτική – Μηχανική 
- Αστρονομία
ενώ  θα δοθούν και βεβαιώσεις συμμετοχής  με τη λήξη του Θερινού Σχολείου τη Παρασκευή  5 Ιουλίου 2019 από τον Γραμματέα της  ΕΜΕ  κ. Δρούτσα Παναγιώτη . 
Το καθημερινό ωράριο λειτουργίας του θερινού σχολείου είναι 10.00-13.30 από 1 έως  και 5 Ιουλίου .
Έμπρακτη  στήριξη στο Θερινό Σχολείο και από το  ΠΕ.ΚΕ.Σ  Δυτικής Ελλάδας , με τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού  Έργου κ. Μπαλωμένου Αθανασία  στους Μαθηματικούς Γρίφους και κ. Νάκο  Κωνσταντίνο στα Μαθήματα Προετοιμασίας .Η κ. Μπαλωμένου Αθανασία και ο κ. Νάκος Κωνσταντίνος αποτελούν και το προεδρείο της Επιστημονικής Επιτροπής του  Θερινού Σχολείου  .
Σκάκι και Μαθηματικά  είναι η θεματική ενότητα που θα παρουσιάσει στους μαθητές του Θερινού Σχολείου ο υπεύθυνος της Σκακιστικής Ακαδημίας Πύργου. κ. Σιγούρος Μιχάλης.
Ρομποτική – Μηχανική  θα παρουσιάσει στους Μαθητές του Θερινού Σχολείου ο Μαθηματικός  κ. Δημόπουλος Νίκος  διευθυντής  Φροντιστηρίου  στο Πύργο .
 Ξεχωριστό γεγονός και μεγάλη τιμή για το Παράρτημα ΕΜΕ Ν. Ηλείας αλλά και για ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα του ν. Ηλείας αποτελεί η παρουσία του κ. Διονυσίου Σιμόπουλου Αστροφυσικού και Επίτιμου Προέδρου του Ευγενιδείου Πλανηταρίου στο Θερινό Μαθηματικό Σχολείο ο οποίος θα αναπτύξει στους μαθητές του Θερινού Σχολείου , το θέμα:« Από τη Γη στη Σελήνη» με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από τη διαστημική αποστολή Apollo 11.
 
Share this:
Tags:

COSMOTE Fiber: 150.000 γραμμές Fiber To The Home μέσα στο 2019