Άνοιξε ο «ασκός του Αιόλου» για τα «κόκκινα» δάνεια

Επιμελητήριο Ηλείας, Βουλευτές και Φορείς καλούνται να δώσουν λύσεις στο μείζον πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί

Άνοιξε ο «ασκός του Αιόλου» για τα «κόκκινα» δάνεια

Ιούνιος 10, 2019 06:44 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Άννα Αγγελίδου
Άνοιξε ο «ασκός του Αιόλου» για τα «κόκκινα» δάνεια

Μουδιασμένοι φαίνεται να παρακολουθούν τις εξελίξεις όσο αφορά τα «κόκκινα» επαγγελματικά δάνεια που φέρουν την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου τόσο το Επιμελητήριο Ηλείας και οι Βουλευτές όσοι και οι φορείς του Νομού.  Με παρέμβαση της η παράταξη «Ηλείων Επιμελητήριο» ζητά την «άμεση σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ηλείος για το θέμα των δανείων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις των καταπτώσεων των εγγυήσεων αυτών από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους  μετά από απαίτηση Συστημικής Τράπεζας» .

Για την Ηλεία, η εξέλιξη αυτή φαίνεται να αποτελεί την «αρχή του τέλους» των επιχειρήσεων αφού το ίδιο το Κράτος δια μέσω του Γενικού Λογιστηρίου του, στρέφεται εναντίον δανειοληπτών προβαίνοντας σε άρση της εγγύησης που το ίδιο είχε δώσει ενώ απαιτεί τα χρήματα του δανείου, χωρίς να υπάρχει καν συγκεκριμένο «πλάνο αποπληρωμής»  παρά μόνο η δυνατότητα ρύθμισης σε 12 ή 24 δόσεις.  Επειδή ωστόσο τα ποσά των δανείων είναι ιδιαίτερα υψηλά (σ.σ. πολλά από αυτά ξεπερνούν τις 100.000€), αυτό αυτόματα συνεπάγεται ότι οι δανειολήπτες δεν θα μπορέσουν να είναι «συνεπείς» στις υποχρεώσεις τους κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να «τιναχθεί στον αέρα» η οικονομία της περιοχής.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό, αφού όπως είχε αποκαλύψει η «Πρώτη» έχει σταλεί έγγραφο προς τις Δ.Ο.Υ. με λίστα οφειλετών συνεπώς μέσα στο επόμενο διάστημα εκατοντάδες επιχειρήσεις θα βρεθούν στο «στόχαστρο» του Ελληνικού Δημοσίου ενώ θα κληθούν να πληρώσουν δάνεια τα οποία μέχρι σήμερα δεν είχαν καταφέρει να εξοφλήσουν. Μάλιστα οι Δ.Ο.Υ. έχουν την δυνατότητα να προβαίνουν σε κατασχέσεις για ποσά άνω των 500€, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τους επαγγελματίες οι οποίοι έχουν λάβει δάνεια αρκετών χιλιάδων αλλά δεν τα έχουν καταφέρει να τα αποπληρώσουν. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές είναι πολύ πιθανό μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να έχουμε «μπαράζ» λουκέτων αλλά και κατασχέσεων σε όλο το νομό Ηλείας καθώς φαίνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών που «χτυπήθηκε» από την οικονομική κρίση δεν έχει καταφέρει να αποπληρώσει τα όποια δάνεια είχε λάβει σε καιρούς… προ κρίσης.

Κι όλα αυτά εν μέσω θέρους και ενώ βρισκόμαστε εν μέσω προεκλογικού «πυρετού». Τόσο το Επιμελητήριο της Ηλείας όσο και οι υπόλοιποι φορείς καλούνται λοιπόν να πάρουν ΤΩΡΑ θέση και να πιέσουν προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα το οποίο έχει δημιουργηθεί… πριν εκατοντάδες επιχειρήσεις σε όλο το Νομό οδηγηθούν οριστικά σε λουκέτο κάτι το οποίο θα έχει άμεσο αντίκτυπο στο σύνολο της οικονομίας στην Ηλεία.

Share this:
Tags:

Κοινωνικό μήνυμα Αντιπυρικής Περιόδου 2019