«Αντεπίθεση μαζί με την εργατική τάξη»

Κάλεσμα της ΟΑΣΗ στους αγροτοκτηνοτρόφους, για το συλλαλητήριο στις 18 Φεβρουαρίου στον Πύργο

«Αντεπίθεση μαζί με την εργατική τάξη»

Φεβρουάριος 15, 2020 04:00 ΜΜ
«Αντεπίθεση μαζί με την εργατική τάξη»
Να συμμετέχουν  στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα ταξικά εργατικά συνδικάτα του νομού , για το προς ψήφιση στη Βουλή το νέο νόμο για την  Κοινωνική Ασφάλιση,  καλεί η ΟΑΣΗ τους αγροτοκτηνοτρόφους την Τρίτη 18 Φλεβάρη και ώρα  10:30 το πρωί,  στην πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο.
Στην  ανακοίνωση της η ΟΑΣΗ  αναφέρει τα εξής:
«Τώρα είναι η ώρα της αντεπίθεσης μας μαζί με την εργατική τάξη. Με τον οργανωμένο - μαζικό αγώνα μας παλεύουμε ενάντια στην ολοκληρωτική επίθεση στην ασφάλισή μας, στην υγειονομική περίθαλψη, στις συντάξεις, που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ με το νέο ασφαλιστικό έκτρωμα, συμπληρώνοντας τους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Τώρα είναι ώρα γενικού ξεσηκωμού για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης!
Το Ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη, είναι το βασικό πλέγμα προστασίας μας. Είναι η Υγεία, είναι η Πρόνοια, είναι η νοσηλεία σε νοσοκομείο, τα φάρμακα, η προστασία της μητρότητας, τα εμβόλια. Ακριβά πληρώνουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι την ασφάλιση μας οταν μια οικογενειακή αγροτική εκμετάλλευση με τρία ενεργά μέλη (πατέρας, μάνα, παιδί) χρειάζονται μια μικρή περιουσία των 4.5 χιλιάδες ευρώ για τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Ας αναλογιστούμε τις τιμές που πωλήθηκαν φέτος βασικά αγροτικά προϊόντα, το κόστος παραγωγής αυτών και το τι έμεινε καθαρο εισόδημα ώστε να το αρπάξει η κυβέρνηση μέσω της εφορίας και της ασφάλισης είτε του αγρότη είτε της παραγωγής του. 
Διεκδικούμε:
Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό.
Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που μείωσαν τις συντάξεις και αύξησαν τα όρια ηλικίας.
Ενιαία, δημόσια και υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. 
Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες, 55 για τις γυναίκες.
Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη 18 Φλεβάρη στην πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο στις 10.30 το πρωί».
 
Share this:
Tags:

-

-