Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι

Βοήθεια στο Σπίτι

Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι

Ιούλιος 05, 2017 12:30 ΜΜ
Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι

Τα σωματεία και οι σύλλογοι εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με κοινή απόφαση των σωματείων και των συλλόγων προχωρούν σε Πανελλαδική απεργία στις 6 Ιουλίου.

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα λένε «όχι» στην επί σειρά ετών ομηρία τους καθώς εργάζονται ανελλιπώς επί 15 συνεχόμενα χρόνια, έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ευπαθών κοινωνικών ομάδων. «Λέμε όχι στον εμπαιγμό 3.500 εργαζομένων του Βοήθεια στο Σπίτι, στις καθησυχαστικές υποσχέσεις της πολιτικής ηγεσίας και ζητάμε επιτέλους να γίνουν πράξη. Διεκδικούμε – απαιτούμε: 1) Αναγνώριση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων του ΒσΣ σε αορίστου χρόνου διότι εργάζονται ανελλιπώς επί 15 συνεχόμενα χρόνια, έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
2) Απαιτούμε την υλοποίηση της δέσμευσης της κυβέρνησης για οριστική λύση του εργασιακού μας ζητήματος και άμεσα νομοθετική ρύθμιση για τη λύση της πολύχρονης εργασιακής μας ομηρίας» επισημαίνουν σε σχετική ανακοίνωση.

Οι εργαζόμενοι του προγράμματος θα συγκεντρωθούν την Πέμπτη 6 Ιουλίου στις 10:00 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα. 

Share this:
Tags:

-

-