Από 3,5 έως 9 χρόνια κάθειρξη στα μέλη της «οικογενειακή» επιχείρηση διακίνησης ναρκωτικών

Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας

Από 3,5 έως 9 χρόνια κάθειρξη στα μέλη της «οικογενειακή» επιχείρηση διακίνησης ναρκωτικών

Ιούλιος 02, 2020 09:20 ΠΜ
Από 3,5 έως 9 χρόνια κάθειρξη στα μέλη της «οικογενειακή» επιχείρηση διακίνησης ναρκωτικών

* Το δικαστήριο απάλλαξε τους κατηγορούμενους από την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, την οποία υποβίβασε σε «πλημμεληματική συμμορία»

 

Σε ποινές «χάδι» που κυμαίνονται από 3,5 έως 9 χρόνια κάθειρξη, καταδικάστηκε την Δευτέρα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας, οικογένεια από την Ηλεία, για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών. Η υπόθεση που είχε παρουσιαστεί από την Ελληνική Αστυνομία τον Μάρτιο του 2019 και είχε απασχολήσει έντονα την κοινωνία της Ηλείας και όλοι έκαναν λόγο τότε για μία ιδιαίτερα σημαντική επιτυχία των ανδρών της ΕΛΑΣ.

Στη μαραθώνια δίκη που ολοκληρώθηκε στην Πάτρα μετά από πολλές εβδομάδες

ακροαματικής διαδικασίας, στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν 18 άτομα, εκ των

οποίων βασικοί πρωταγωνιστές ήταν ένας 61χρονος με τα τρία παιδιά του, καθώς και

ο 64χρονος αδελφός του. Όλοι τους, είχαν συλληφθεί στην Ηλεία και σε άλλες περιοχές, σε μεγάλη επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, των Υποδιεύθυνσεων Ασφάλειας Πύργου και Πατρών και των Τμημάτων Ασφάλειας Μεσολογγίου και Κορίνθου.

Κατηγορήθηκαν για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, για την τέλεση πολλών κακουργημάτων που σχετίζονται με ναρκωτικά, καθώς και για ιδιαίτερα διακεκριμένη και μη διακίνηση ναρκωτικών μεγάλης αξίας, κ.ά.

Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, παρουσία δικαστικών λειτουργών,

στις οικίες των 18 συλληφθέντων, αλλά και σε σωματικές έρευνες, είχαν βρεθεί και κατασχέθηκαν 125 περίπου κιλά κάνναβης, 162 γραμμάρια κοκαΐνης, 114 γραμμάρια

ηρωίνης, πυροβόλα όπλα, ηλεκτρονικές λειτουργικές ζυγαριές ακριβείας, κ.ά.

Ποσότητα 102 κιλών κάνναβης, που είχε βρεθεί σε αγροτοδασική περιοχή της Ηλείας, είχε αποδοθεί από τις διωκτικές αρχές, στον 60χρονο, σε βάρος του οποίου, εκκρεμούσαν δυο καταδικαστικές αποφάσεις Εφετείων Κακουργημάτων, με πολυετείς καθείρξεις για κακουργηματικές υποθέσεις ναρκωτικών.

Ωστόσο το δικαστήριο απάλλαξε τους κατηγορούμενους από την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, την οποία υποβίβασε σε «πλημμεληματική συμμορία», ενώ καταδίκασε τον βασικό κατηγορούμενο σε 9 χρόνια κάθειρξη, για ιδιαίτερα διακεκριμένη διακίνησης ναρκωτικών, αναγνωρίζοντάς του όμως, το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής

εντός της φυλακής! Παράλληλα, τα άλλα μέλη της οικογένειας καταδικάστηκαν κατά

περίπτωση σε 3,5 και 4 χρόνια φυλάκιση και σε παρόμοιες ή μικρότερες ποινές οι

υπόλοιποι κατηγορούμενοι.

 

Η «μάχη» της ΕΛΑΣ

Την ίδια στιγμή οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής  Ελλάδας, σύμφωνα με τον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Ελληνικής Αστυνομίας, διενεργούν συνεχείς και στοχευμένους ελέγχους, με αντικείμενο την καταπολέμηση των ναρκωτικών.

Σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης τα οποία παρουσίασε η «Πρώτη» πριν από λίγες μέρες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, οι Υπηρεσίες της ΕΛΑΣ στη Δυτική Ελλάδα το έτος 2019 και το πεντάμηνο του έτους 2020 χειρίστηκαν συνολικά 992 υποθέσεις ναρκωτικών και σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος 1.367 δράστες, ενώ κατασχέθηκαν 420 κιλά κάνναβης, 13 κιλά ηρωίνης,2.100 γραμμάρια κοκαΐνης, 3.011 (τμχ) δενδρύλια, και  2.441 (τμχ) ναρκωτικά χάπια. Όσον αφορά τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ηλεία  κατά το ίδιο χρονικό διάστημα χειρίστηκαν συνολικά 205 υποθέσεις ναρκωτικών και κατηγορήθηκαν συνολικά 381 δράστες ενώ κατασχέθηκαν  295 κιλά κάνναβη, 373,29 γραμμάρια ηρωίνη,   267,3 γραμμάρια κοκαΐνη,  643 (τμχ) δενδρύλια και 181 ναρκωτικά χάπια.

 

Σε ποινές «χάδι» που κυμαίνονται από 3,5 έως 9 χρόνια κάθειρξη, καταδικάστηκε την Δευτέρα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας, οικογένεια από την Ηλεία, για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών.

 

protinews

 

 

protinews

 

protinews

 

protinews

 

 

protinews

Share this:
Tags:

-

-