Από αύριο στα θρανία τα 47 προσφυγόπουλα της Μυρσίνης

ΞΕΚΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ

Από αύριο στα θρανία τα 47 προσφυγόπουλα της Μυρσίνης

Ιανουάριος 11, 2017 05:30 ΜΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Δημήτρης Ζιάκας

Ο συντονιστής του Κέντρου φιλοξενίας προσφύγων Μυρσίνης  Γιώργος  Αγγελόπουλος επισκέφτηκε χθες την Αθήνα για ζητήματα των προσφύγων. Μάλιστα βρέθηκε και στον Ελαιώνα. Στη φωτογραφία διακρίνεται με  τον Μαχμούτ, υπεύθυνο της δομής φιλοξενίας προσφύγων του Ελαιώνα

 

Αύριο θα ξεκινήσουν τα μαθήματα για τα προσφυγόπουλα της Μυρσίνης ενώ σήμερα  αναμένεται να επισκεφθούν το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων εκπαιδευτικοί προκειμένου να έχουν μια πρώτη επαφή με τα παιδιά.

Όπως δήλωσε στην «ΠΡΩΤΗ» ο συντονιστής του Κέντρου Γιώργος Αγγελόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε χθες την Αθήνα προκειμένου να κάνει τις απαραίτητες επαφές και να διευθετήσει εκκρεμότητες και ζητήματα  που αφορούν στους πρόσφυγες, ο ΔΟΜ (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης) έχει αναλάβει τη  μεταφορά των μαθητών στο δημοτικό σχολείο Νεοχωρίου. Εκεί  θα φοιτήσουν σε απογευματινή βάρδια, από τις 2 το μεσημέρι ως τις 6 το απόγευμα, 47 προσφυγόπουλα. Μάλιστα για αυτόν τον σκοπό θα χρησιμοποιηθούν δύο λεωφορεία το ένα 50 και το άλλο 20 θέσεων ενώ προβλέπεται και συνοδός για το κάθε όχημα.

 Όπως ήδη έχει γράψει η «ΠΡΩΤΗ» πρόσφατα το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε  ότι για το σχολικό έτος 2016-2017 προσελήφθησαν ως προσωρινοί αναπληρωτές πλήρους και μειωμένου ωραρίου 44 εκπαιδευτικοί για απασχόληση σε Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ).

 Στην Ηλεία για τα προσφυγόπουλα του Κέντρου Φιλοξενία προσφύγων της Μυρσίνης προσελήφθησαν  7 δάσκαλοι στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση , οι 4 με μειωμένο ωράριο και οι 3 με πλήρες ωράριο και μια φιλόλογος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ

Εν τω μεταξύ, όπως τονίζει ο κ. Αγγελόπουλος, εντός του Ιανουαρίου πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή και το πρόγραμμα με τις προπληρωμένες κάρτες για τους πρόσφυγες της Μυρσίνης. Πρόκειται για κάρτες με χρήματα που διατίθενται από την Ύπατη Αρμοστεία οι οποίες  θα είναι προπληρωμένες και θα μπορούν  με αυτές οι πρόσφυγες να πραγματοποιούν αγορές της επιλογής τους. Αυτό θα βοηθήσει και τους ίδιους (άλλωστε αποτέλεσε ένα από τα βασικά αιτήματα σε κινητοποίηση που είχαν πραγματοποιήσει πριν από μερικούς μήνες) ενώ εκτιμάται ότι θα ενισχύσει και την τοπική αγορά απ΄ όπου θα πραγματοποιούν  τις αγορές τους.

Share this:
Tags:

Οδηγοί που σίγουρα δε θες να εμφανιστούν στο δρόμο σου