Από νωρίς φέτος οι ψεκασμοί για τα κουνούπια

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ - ΚΥΛΛΗΝΗΣ

Από νωρίς φέτος οι ψεκασμοί για τα κουνούπια

Μάιος 19, 2017 03:00 ΜΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Δημήτρης Ζιάκας
Σύμφωνα με τον κ Μίγκο από την περασμένη εβδομάδα γίνονται ψεκασμοί σε μέρη υψηλού κινδύνου. Επίσης διανέμονται φυλλάδια στους πολίτες ενώ θα γίνουν και ενημερωτικές εκδηλώσεις.
 
Από νωρίς ξεκίνησαν φέτος οι ψεκασμοί για τα κουνούπια στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης καθώς η ευρύτερη περιοχή της Βουπρασίας - και όχι μόνο - θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ζώνη υψηλού κινδύνου για την ελονοσία. Όπως  είχε γράψει η «ΠΡΩΤΗ» το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε καταρχήν σε σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στα Λεχαινά, όπου όμως έγινε γνωστό ότι ο πρώτος διαγωνισμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη διενέργεια ψεκασμών απέβη άγονος. Ακολούθησε  δεύτερος διαγωνισμός αλλά η εταιρεία που ανέλαβε το έργο δεν έχει ξεκινήσει ακόμη τους ψεκασμούς. ( Για 2 χρόνια θα διατεθούν 1,3 εκατ. ευρώ  για ψεκασμούς σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα)
Όπως δήλωσε στην «ΠΡΩΤΗ»   ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης  Ανδρέας Μίγκος, εδώ και δέκα μέρες έχουν ξεκινήσει ψεκασμοί σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου. Ο ίδιος διευκρινίζει ότι οι ψεκασμοί αυτοί γίνονται με χρηματοδότηση 10. 000 ευρώ που διέθεσε γ αυτό το σκοπό η Περιφέρεια και ακόμη 10000 ευρώ που διέθεσε ο ίδιος ο Δήμος. 
«Πρόκειται για ψεκασμούς οι οποίοι κατά κάποιο τρόπο έχουν προληπτικό χαρακτήρα αφού σκοτώνουν τις προνύμφες.  Εμείς ξεκινήσαμε φέτος από νωρίς όμως το ζητούμενο είναι να ξεκινήσει άμεσα και το έργο που έχει αναθέσει η Περιφέρεια» επισημαίνει. 
Σύμφωνα με τον κ .Μίγκο από την περασμένη εβδομάδα γίνονται ψεκασμοί σε μέρη υψηλού κινδύνου. Σε τουριστικές περιοχές, σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, σε σημεία όπου υπάρχουν στάσιμα νερά (περιοχή Κουνουπελίου) και σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου.«Επίσης διανέμονται φυλλάδια στους πολίτες ενώ θα γίνουν και ενημερωτικές εκδηλώσεις. Πρέπει πάντως και οι ίδιοι οι πολίτες να λάβουν τα μέτρα τους και να ακολουθήσουν ενόψει του καλοκαιριού τις οδηγίες των ειδικών» καταλήγει ο αντιδήμαρχος.
 
Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι τον Ιούλιο  76χρονος άντρας από την ευρύτερη περιοχή της Βάρδας είχε νοσηλευτεί  στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου μετά από τσίμπημα που  δέχτηκε από κουνούπι. Σε σχετική ανακοίνωση που είχε εκδώσει  τότε  το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας συμπεριέλαβε τις  οι περιοχές της Βόρειας Ηλείας και της Δυτικής Αχαΐας σε αυτές που έχουν επισημανθεί με επιδημιολογικά στοιχεία από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση στη ζώνη υψηλού κινδύνου ήταν  τα Λουτρά Υρμίνης και τα Σαμαραίικα, διευκρινίστηκε  ωστόσο  ότι η Ελλάδα δεν είναι ενδημική για την ελονοσία χώρα. 
Επίσης πέρυσι το καλοκαίρι  ασθένησε και χρειάστηκε να νοσηλευτεί επαγγελματίας αυτοκινητιστής από το γειτονικό Μετόχι Αχαΐας. Κρούσματα ελονοσίας εμφανίστηκαν και φέτος στο Μετόχι Αχαΐας όπου  το τοπικό Κέντρο Υγείας ανάρτησε σχετική ειδοποίηση-ανακοίνωση.
Συγκεκριμένα ο βοηθός περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος επιβεβαίωσε την είδηση τονίζοντας πως πρόκειται για δύο γυναίκες. Σύμφωνα με τον κ. Χαροκόπο, οι δύο γυναίκες, μια Ελληνίδα και μια αλλοδαπή, νοσηλεύτηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας ενώ ήδη έχουν πάρει εξιτήριο και βρίσκονται στα σπίτια τους, καλά στην υγεία τους.
 
 
Στο Μετόχι Αχαΐας ενώ το τοπικό Κέντρο Υγείας ανάρτησε σχετική ειδοποίηση-ανακοίνωση καθώς δύο γυναίκες, μια Ελληνίδα και μια αλλοδαπή, νοσηλεύτηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας ενώ ήδη έχουν πάρει εξιτήριο και βρίσκονται στα σπίτια τους, καλά στην υγεία τους.
 
Share this:
Tags:

Οδηγοί που σίγουρα δε θες να εμφανιστούν στο δρόμο σου