«Από το σχεδιασμό στην υλοποίηση προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων»

Βιωματικό σεμινάριο υλοποίησαν η Δ/νση Π.Ε. Ηλείας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις»

«Από το σχεδιασμό στην υλοποίηση προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων»

Νοέμβριος 07, 2019 05:00 ΜΜ
«Από το σχεδιασμό στην υλοποίηση προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων»
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το βιωματικό σεμινάριο που διοργάνωσε η Δ/νση Π.Ε. Ηλείας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις», με θέμα: «Από το σχεδιασμό στην υλοποίηση προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων», την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019 και ώρες 17:00 – 20:00, στο φιλόξενο χώρο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου. 
 
Το σεμινάριο είχε στόχο να ευαισθητοποιήσει και να υποστηρίξει τους εκπαιδευτικούς στο σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου υλοποιήθηκε από το Κέντρο Πρόληψης βιωματικό εργαστήριο με τίτλο: «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν τα συναισθήματα». Συμμετείχαν 27 εκπαιδευτικοί σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Π.Ε. Ηλείας που εργάστηκαν με την ομαδοσυνεργατική – βιωματική μέθοδο  και προσέγγισαν τη διαχείριση των συναισθημάτων των παιδιών μέσα από το λαϊκό παραμύθι, τη συνεργασία, την καλλιέργεια των διαπροσωπικών σχέσεων και τη ζωγραφική. Αναλυτικά είδαν το συναίσθημα του φόβου και την αντιμετώπισή του.
 
Το σεμινάριο συντόνισαν: η κα. Ηλιοπούλου Ευγενία, δασκάλα, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Ηλείας, ο κος. Σταθόπουλος Παναγιώτης, δάσκαλος, Maitre Es Sciences de l’ Education Bordeaux II και η κα. Μάσσαλα Κατερίνα, ψυχολόγος του Κέντρου Πρόληψης «Παρεμβάσεις». Στο βιωματικό εργαστήριο έγινε διήγηση παραμυθιού από την κα. Βασιλοπούλου Νίκη. 
 
Share this:
Tags:

-

-