Από την Αμαλιάδα στην έκθεση του Μουσείου Τέχνης Λούβρου!

Στη διεθνή διοργάνωση συμμετέχουν δύο έργα του βραβευμένου ζωγράφου Κρίστο Χάσα

Από την Αμαλιάδα στην έκθεση του Μουσείου Τέχνης Λούβρου!

Οκτώβριος 10, 2019 08:45 ΠΜ
Από την Αμαλιάδα στην έκθεση του Μουσείου Τέχνης Λούβρου!
Θα γίνει από τις 18-20 Οκτωβρίου
 
Επιμέλεια: Κώστας
Αντωνόπουλος
 
Μεγάλη  διάκριση αποτελεί για το ζωγράφο Κρίστο Χάσα, που τα τελευταία χρόνια έχει σημαντική προσφορά στα καλλιτεχνικά δρώμενα στην Αμαλιάδα και την ευρύτερη περιοχή, η συμμετοχή του με δύο έργα στη διεθνή έκθεση που θα γίνει στο Μουσείο Τέχνης του Λούβρου στο Παρίσι,  από τις 18-20 Οκτωβρίου.
Ήδη ο βραβευμένος ζωγράφος  έστειλε τα έργα του  στη διεθνή έκθεση, γεγονός που αποτελεί  τιμή για την Αμαλιάδα αλλά και την Ηλεία γενικότερα όπου ζει και δραστηριοποιείται.
Ο ίδιος ο Κρ. Χάσα αφού επισημαίνει ότι σε όποια έκθεση συμμετέχει στηρίζει με πολλή αγάπη και τις δύο πατρίδες του,  δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος για την τιμή που του έγινε με την πρόταση συμμετοχής του στην Διεθνή Έκθεση ζωγραφικής στο Μουσείο Τέχνης του Λούβρου.
Ο κ. Χάσα είναι καλεσμένος από τη γκαλερί «Marina Volpi» από τη Φλωρεντία όπου έχουν επιλέξει δύο δικά του έργα σε τεχνική μολύβι και ξυλομπογιές σε διαστάσεις 70×50, ενώ στη διεθνή έκθεση θα συμμετέχουν  και άλλοι 39 καλλιτέχνες από διάφορα κράτη του κόσμου.
«Κάπου κάπου στη ζωή μας χρειάζεται να σταματάμε και να γυρίζουμε το κεφάλι μας πίσω και να κοιτάμε το δρόμο του πως φτάσαμε μέχρι εδώ. Τις χαρές και τις δυσκολίες που περάσαμε, τους ανθρώπους που μας στήριξαν, που συνεργαστήκαμε, που μας σεβάστηκαν, μας πρόσφεραν δουλειά, που μας βοήθησαν πραγματικά και μας αγάπησαν. Πριν 27 χρόνια άφησα τη πατρίδα μου την Αλβανία και πήρα το δρόμο της προσφυγιάς περπατώντας 4 ημέρες στο χιόνι στο βουνό Γράμμος χωρίς να ξέρω ούτε μια λέξη στα ελληνικά, δίχως να γνωρίζω που πάω και τι με περιμένει. Έχοντας μαζί μας μόνο λίγο φαγητό ,πολλά όνειρα και δύναμη στη ψυχή και τα καλύτερα πράγματα που είχαμε μάθει στη πατρίδα μας. Η τύχη με έφερε στη Αμαλιάδα όπου εργάστηκα ως ξυλουργός για 22 χρόνια, ακολουθώντας τη τέχνη του πατέρα μου. Παράλληλα ασχολήθηκα και με την αγάπη μου για την ζωγραφική, που είχα σπουδάσει στα Τίρανα στη Σχολή Καλών Τεχνών. Τ ο 2001 ήρθα σε επαφή με τον καλλιτεχνικό τομέα και με τους ανθρώπους της τέχνης εδώ στη δεύτερή μου πατρίδα, την Αμαλιάδα. Από τότε έως τώρα δεν έχω σταματήσει ούτε λεπτό να δημιουργώ και να προσφέρω με όλη μου τη δύναμη όλες μου τις γνώσεις…» ανάφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο σημαντικός καλλιτέχνης.
Να αναφερθεί ότι με επικεφαλής τον κ. Χάσα, πριν  13 χρόνια δημιουργήθηκε  το τμήμα ζωγραφικής στην βιβλιοθήκη Αμαλιάδας και το τμήμα ζωγραφικής στο Βαρθολομιό, για μικρούς και μεγάλους και στη πορεία τμήματα στη Γαστούνη και το Χάβαρι,  όπου έχουν  διοργανωθεί  πάνω από 60 ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής σε διάφορες πόλεις εντός του νομού.
 
Share this:
Tags:

Η Εξάπλωση του Κορωνοϊού Live Map