Από τον Πύργο ο νέος Γενικός Γραμματέας Μεταφορών

Νίκος Σταθόπουλος

Από τον Πύργο ο νέος Γενικός Γραμματέας Μεταφορών

Ιούλιος 18, 2019 10:45 ΠΜ
Από τον Πύργο ο νέος Γενικός Γραμματέας Μεταφορών
Ηλείος είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος. Αποτελεί ίσως την μοναδική Ηλειακή εκπροσώπηση στο κυβερνητικό σχήμα μέχρι στιγμής. Ο Νίκος Σταθόπουλος γεννήθηκε το 1962 στον Πύργο. Γιος του αείμνηστου δασκάλου Δημήτρη Σταθόπουλου και της Φωτεινής Καλογεροπούλου δασκάλας που δίδαξε επί σειρά ετών στο 1ο Δημοτικό σχολείο Πύργου. Μαθητής του 4ου Δημοτικού σχολείου Πύργου και του Γυμνασίου Αρρένων Πύργου (1ο Πύργου) σπούδασε στην πολυτεχνική σχολή της Ξάνθης Πολιτικός Μηχανικός,
Στη συνέχεια έγινε και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών: Management από το Πανεπιστημίο Paris IX Dauphine και Σχεδιασμού Δικτύων και Μεταφορών από την École Nationale des Ponts et Chaussées. Επίσης, είναι κάτοχος διδακτορικού Οικονομίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Paris IX- Dauphine. Ως ακαδημαϊκός διετέλεσε καθηγητής στην Πολυτεχνική του Μιλάνου, την Πολυτεχνική Λωζάννης (EPFL), τη Σχόλη Μηχανικών Τηλεπικοινωνιών Παρισίων (ENSPTT) και τη Σχόλη Πολιτικών Μηχανικών Παρισίων (ENPC). Για είκοσι έτη υπήρξε Διευθυντής Ερευνών σε θέματα Υποδομών, Δικτύων και Σχεδιασμού στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας (CNRS) Γαλλίας, έναν από τους σημαντικότερους επιστημονικούς φορείς στον κόσμο.
Διαθέτει μεγάλη βιομηχανική εμπειρία στον τομέα των μεταφορών, έχει διατελέσει εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Μεταφορών Παρισίων (RATP) για τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης. Εκτελεστικός πρόεδρος της EQUIVAL (νέες τεχνολογίες μεταφορών) και σύμβουλος μεγάλων δικτυακών επιχειρήσεων (ταχυδρομεία, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες και εφοδιαστική αλυσίδα).
Στην Ελλάδα διετέλεσε πρόεδρος της ΤΡΑΜ ΑΕ, των οργανισμών ποιότητας (ΕΛΟΤ-ΕΣΥΔ-ΕΙΜ) καθώς και γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών μεταφορών και δικτύων. Τριάντα χρόνια απέκτησε μεγάλη εμπειρία που συνοδεύεται από πρωτότυπες διεθνείς επιστημονικές δημοσιεύσεις σε χωροταξικό σχεδιασμό, μεταφορές, δίκτυα και νέες τεχνολογίες.
Ο κ. Σταθόπουλος είχε διατελέσει γενικός γραμματέας Μεταφορών επί υπουργίας Κωστή Χατζηδάκη, ενώ πριν από μερικούς μήνες ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής του προγράμματος Υποδομών της ΝΔ, το οποίο περιείχε και σημαντική ενότητα για τις Μεταφορές.
 
Share this:
Tags:

COSMOTE Fiber: 150.000 γραμμές Fiber To The Home μέσα στο 2019