Από τους συμβασιούχους του ειδικού Προγράμματος Υγεία του ΟΑΕΔ

Στάση εργασίας τη Πέμπτη 4 Ιουνίου - *Καλύπτουν εδώ και 4 χρόνια πάγιες θέσεις στα νοσοκομεία της χώρας ωστόσο οι συμβάσεις τους λήγουν στις αρχές του 2021

Από τους συμβασιούχους του ειδικού Προγράμματος Υγεία του ΟΑΕΔ

Ιούνιος 01, 2020 10:06 ΠΜ
Από τους συμβασιούχους του ειδικού Προγράμματος Υγεία του ΟΑΕΔ

Σε στάση εργασίας τη Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020 πραγματοποιούν οι 4000 συμβασιούχοι του προγράμματος υγεία του ΟΑΕΔ στη Νοσοκομείο Πύργου, υπό την κάλυψη της ΠΟΕΔΗΝ. Στην Ν.Μ. Πύργου υπηρετούν είκοσι επτά (27) συμβασιούχοι, που έχουν προσληφθεί με βάση το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Στην ανακοίνωση τους οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι επισημαίνουν: «Είναι γνωστό ότι στο νοσοκομείο μας, όπως και στα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, υπηρετούν αδιάλειπτα επί τέσσερα (4) σχεδόν χρόνια, σχεδόν τέσσερις χιλιάδες (4000) νοσηλευτές, παρασκευαστές, τραυματιοφορείς και εργαζόμενοι άλλων ειδικοτήτων, οι οποίοι προσλήφθηκαν μέσω του ΟΑΕΔ βάσει της Κ.Υ.Α. αριθ. πρωτ.: οικ. 55932/ 1016/ 2016 Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στον δημόσιο τομέα της υγείας, η οποία ανακοινώθηκε στο ΦΕΚ Β' 3888/2.12.2016 για ένα (1) έτος. Στην Ν.Μ. Πύργου υπηρετούμε είκοσι επτά (27) συμβασιούχοι, που έχουμε προσληφθεί με βάση αυτό το πρόγραμμα.

Η ανωτέρω σύμβαση τροποποιήθηκε και παρατάθηκε το 2017, 2018, 2019 και 2020, ανανεώνοντας τις συμβάσεις μας κάθε φορά, για ένα έτος

Οι συμβάσεις μας, λήγουν στις αρχές του 2021.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η μαζική απόλυση 4000 νοσηλευτών, παρασκευαστών, τραυματιοφορέων και άλλων ειδικοτήτων από το Ε.Σ.Υ. θα δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των δημοσίων νοσοκομείων όλης της επικράτειας.
Επίσης, πρέπει να ληφθεί υπόψιν το γεγονός ότι οι εν λόγω 4000 νοσηλευτές, αποτελούν πλέον, έμπειρο και εκπαιδευμένο προσωπικό, καθ΄ όσον υπηρετούν αδιάλειπτα επί 4 σχεδόν έτη, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Υφυπουργού Υγείας κ. Β. Κοντοζαμάνη.

Ο δε Διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης δήλωσε πρόσφατα ότι "η συνέχιση του συγκεκριμένου προγράμματος αποτελεί κυβερνητική επιλογή και λαμβάνεται με γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος. Οι ωφελούμενοι του προγράμματος ήδη έχουν αποκτήσει συγκεκριμένες δεξιότητες και την απαιτούμενη εμπειρία για να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό των δομών και των φορέων του ευαίσθητου τομέα της Δημόσιας Υγείας".

Όλοι εμείς προσληφθήκαμε, όχι με κομματικά κριτήρια αλλά μέσω των αδιάβλητων διαδικασιών και την εποπτεία του ΑΣΕΠ και καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Όλοι εμείς συνεχίζουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την κοινωνία μας και την πατρίδα μας, στη μάχη κατά της πανδημίας του Covid19, με αυτοθυσία, αυταπάρνηση και αξιοπρέπεια.

Όπως έγινε κατανοητό λόγω της πανδημίας Covid19, η οποία δεν έχει παρέλθει και αναμένουμε το δεύτερο κύμα της, το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν έχει την πολυτέλεια να στερηθεί τις υπηρεσίες ούτε ενός στελέχους του, με εμπειρία και γνώση, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψιν τις γνωστές ελλείψεις που παρουσιάζονται σε ανθρώπινο δυναμικό. Οι κενές θέσεις του ΕΣΥ, ακόμα και πριν την πανδημία είναι γνωστό ότι ανέρχονται σε τριάντα χιλιάδες (30000).

Ως εκ τούτου, ζητούμε Την άμεση μονιμοποίηση μας, καθ΄ όσον υπηρετούμε στις ίδιες θέσεις επί τέσσερα (4) συνεχή έτη, έχοντας παράλληλα αποκτήσει μεγάλη εμπειρία, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Για τον λόγο αυτό προβαίνουμε αρχικά σε 3-ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020,
7πμ-10πμ
υπό την κάλυψη και στήριξη της ΠΟΕΔΗΝ».

 

 

Στήριξη από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Πύργου

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Πύργου, στηρίζει την πανελλαδική ημέρα δράσης των 4000 εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, μέσω του ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ, την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020.

Είναι γνωστό πως οι εργαζόμενοι αυτοί, εργάζονται αδιάλειπτα επί τέσσερα (4) συνεχή έτη, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες του ΕΣΥ, πρωτοστατώντας και στην πανδημία Covid 19, η οποία παραμένει διαρκής απειλή.

Η ένωση θεωρεί πως επιβάλλεται η μονιμοποίηση τους, καθώς έχουν ήδη αποκτήσει πολυετή εμπειρία στον χώρο της υγείας και αποτελούν πλέον εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ είναι γνωστό πως στο ΕΣΥ υπάρχουν τριάντα χιλιάδες (30000) κενές θέσεις εργασίας.

Το ήδη αποδυναμωμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας, δεν έχει την ευχέρεια να απωλέσει τις υπηρεσίες έμπειρων νοσηλευτών.

Η Ένωση θεωρεί πως είναι ανούσιο, να εκπαιδεύεται προσωπικό και να απολύεται στην πιο παραγωγική του ώρα.

Πάγια θέση της Ένωσης αποτελεί η απαίτηση για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων καθώς και του επικουρικού προσωπικού, όλων των κλάδων, που υπηρετεί στο ΕΣΥ, ώστε να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις στον κρίσιμο τομέα της υγείας.

Share this:
Tags:

-

-