Αποδέκτες ρύπανσης οι πανέμορφες παραλίες

Έντονο το πρόβλημα σε πολλά παραθαλάσσια σημεία της Ηλείας

Αποδέκτες ρύπανσης οι πανέμορφες παραλίες

Ιούνιος 06, 2019 09:00 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Αντωνόπουλος
Αποδέκτες ρύπανσης οι πανέμορφες παραλίες
Αναγκαίες οι παρεμβάσεις ενόψει της υποδοχής χιλιάδων λουόμενων
 
Σημαντικά προβλήματα ρύπανσης αλλά και γενικότερης υποβάθμισης αντιμετωπίζουν οι πανέμορφες παραλίες της Ηλείας, σε  μια εποχή που ετοιμάζονται να υποδεχτούν χιλιάδες λουόμενους και επισκέπτες.
Πέρα από το χρόνιο πρόβλημα της άναρχης δόμησης και των  καταπατήσεων, οι παραλίες του Νομού βρίσκονται αντιμέτωπες με την ανεξέλεγκτη ρίψη  σκουπιδιών, πλαστικών και λογής άχρηστων αντικειμένων που έχουν αλλάξει εντελώς την όψης τους!
Ταυτόχρονα  από πολλά σημεία κατά μήκος της παραθαλάσσιας περιοχής, που επεκτείνεται σε μεγάλη ακτίνα στην Ηλεία (από Κουνουπέλι μέχρι Γιαννιτσοχώρι), υπάρχουν εστίες ρύπανσης από ποταμούς , χείμαρρους   και άλλες υδάτινες ποσότητες που εκβάλλουν στη θάλασσα.
Αποκορύφωμα είναι ο Αλφειός ποταμός, ο οποίος εκβάλλει στην περιοχή της Μούτελης και σε όλους είναι γνωστή η υποβάθμιση του περιβάλλοντος που υπάρχει σε μεγάλη ακτίνα, με λύματα, σκουπίδια, νεκρά ζώα  κ.α. 
Κοντά σε παραπάνω εξάλλου, έρχονται να προστεθούν και οι αυθαίρετες κατασκευές που «ξεφυτρώνουν» τα τελευταία χρόνια στον αιγιαλό, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχουν γίνει ενέργειες από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και αρχές  για την απομάκρυνσή τους…
Με αφορμή και τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, αποτελεί επιτακτική ανάγκη η προστασία  των παραλιών και γενικότερα της θάλασσας, δεδομένου ότι σε σημαντικό βαθμό  ο Νομός βασίζεται στην προέλκυση επισκεπτών  που έρχονται κυρίως για τις παραλίες μας…
 
protinews
Share this:
Tags:

Κοινωνικό μήνυμα Αντιπυρικής Περιόδου 2019