Απόφαση-σκάνδαλο κατά της Ηλείας

Από την ΕΟΚ και τον ΕΣΑΚΕ

Απόφαση-σκάνδαλο κατά της Ηλείας

Αύγουστος 13, 2019 07:24 ΠΜ
Απόφαση-σκάνδαλο κατά της Ηλείας

Σε μια απόφαση-σκάνδαλο προχώρησε χθες η Επιτροπή που εξετάζει τους φακέλους για την συμμετοχή της 14ης ομάδας στη Basket League μέσω Wild Card. Η πενταμελής Επιτροπή που αποτελείται από 3 μέλη της ΕΟΚ και 2 μέλη του ΕΣΑΚΕ ζήτησε παράταση ως τις 19/8, προκειμένου να ανακοινώνει την ετυμηγορία της με το σκεπτικό ότι οι φάκελοι του Κοροίβου και του Ερμή Αγιάς έχουν ελλείμματα. Όμως, ο φάκελος της ηλειακής ομάδας ήταν πλήρης!

 

Από τον Κόροιβο ζητήθηκε να προσκομίσει έγγραφο το οποίο δεν προβλέπεται στην προκήρυξη της Basket League! Συγκεκριμένα, ζητήθηκε έγγραφο από την πρωτοβάθμια Επιτροπή της ΕΟΔΑΚ, ενώ η προκήρυξη προβλέπει έγγραφο από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΟΔΑΚ, το οποίο και υπήρχε στον φάκελο του Κοροίβου! Από την άλλη, ο φάκελος του Ερμή Αγιάς ήταν άκρως ελλειμματικός, χαρακτηριστικά δεν περιείχε ούτε προϋπολογισμό!

Πολιτικές πιέσεις από Λάρισα

Είναι προφανές πως η παράταση δόθηκε προκειμένου να μην πάρει, ήδη από χθες, ο Κόροιβος αυτό που του αξίζει. Τη θέση στην Basket League. Όλα αυτά ενώ εδώ και καιρό υπήρχαν οι πληροφορίες πως υπάρχουν μεγάλες πολιτικές πιέσεις προκειμένου η ομάδα της Λάρισας να είναι αυτή που θα πάρει την θέση στη στην Basket League. Αυτές οι πληροφορίες ήρθαν να επιβεβαιωθούν χθες, με την ΕΟΚ (που έχει την πλειοψηφία στην Επιτροπή) να χρεώνεται αυτή την απόφαση, που δίνει χρόνο στον Ερμή να παρουσιάσει έναν καλύτερο φάκελο.

Απαιτείται αντίδραση

Την επόμενη Δευτέρα (19/8), που θα παρθεί η απόφαση, έχει προγραμματιστεί και η κλήρωση των εθνικών πρωταθλημάτων καθώς και του κυπέλλου. Είναι εμφανές πως πλέον πρέπει να υπάρξει αντίδραση κυρίως σε πολιτικό επίπεδο στην Ηλεία. Η ομάδα του Νομού μας, ο Κόροιβος, αξίζει, αξιοκρατικά να πάρει τη θέση στη Basket League, καθώς όχι μόνο έχει τον πιο πλήρη φάκελο, αλλά υπερτερεί σημαντικά σε αριθμό εισιτηρίων έναντι της Λαρισινής ομάδας. Η… αριστεία που επαγγέλλεται η κυβέρνηση θα πάει και πάλι περίπατο, αυτή τη φορά εις βάρος της Ηλείας, ή επιτέλους θα υπάρξει ισονομία;

 

Share this:
Tags:

COSMOTE Fiber: 150.000 γραμμές Fiber To The Home μέσα στο 2019