Απολύονται 40.000 εκπαιδευτικοί και εξοβελίζονται ειδικότητες

Παράσταση διαμαρτυρίας από την ΕΛΜΕ Ηλείας

Απολύονται 40.000 εκπαιδευτικοί και εξοβελίζονται ειδικότητες

Ιούνιος 30, 2020 01:03 ΜΜ
Απολύονται 40.000 εκπαιδευτικοί και εξοβελίζονται ειδικότητες

Παράσταση διαμαρτυρία πραγματοποίησαν χθες οι εκπαιδευτικοί μέλη της ΕΛΜΕ στη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας. Αναφερόμενος στην κινητοποίηση ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας Τρύφωνας Αθανασόπουλος επεσήμανε: «Αλλάζουν το τοπίο στο σχολείο και υπάρχουν πολλές ειδικότητες που εξοβελίζονται. Με αυτό τον αντιεκπαιδευτικό τρόπο προσπαθούν να λύσουν προβλήματα… Αύριο απολύονται 40.000 εκπαιδευτικοί που στήριξαν και στηρίζουν το σχολείο. Είναι οι συνάδελφοι αναπληρωτές το μέλλον των οποίων μετά τις αλλαγές στο εργασιακό τοπίο είναι αβέβαιο και πιθανόν πολλοί να μην ξαναγυρίσουν στα σχολεία.  Είμαστε απέναντι  στην πολιτική που ακολουθεί το υπ. Παιδείας και παρότι το επόμενο διάστημα είναι περίοδος διακοπών οι άνθρωποι της κυβέρνησης θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους! Το οφείλουμε στα παιδιά μας!».

Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας Ευρυδίκη Παυλοπούλου σημείωσε: «Δεν μπορεί να θεωρηθεί αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και της εκπαίδευσης όταν ολόκληρα γνωστικά αντικείμενα εξοβελίζονται και ταυτόχρονα οι συνάδελφοι που διδάσκουν αυτά τα αντικείμενα οδηγούνται, οι μεν αναπληρωτές στην ανεργία οι δε μόνιμοι στην υπεραριθμία. Θα αποτελέσουν μια δεξαμενή πλεοναζόντων εκπαιδευτικών που στην καλύτερη περίπτωση θα γυρίσουν 3 και 4 σχολεία για να συμπληρώσουν το ωράριο τους. Όλο αυτό έγινε με την αυταρχική μέθοδο του σοκ και δέους εν μέσω πανελλαδικών και έχει ως στόχο να μειωθεί το κόστος του εκπαιδευτικού συστήματος εις βάρος των εργαζομένων, να υπονομευθούν θέσεις εργασίας και ένα σημαντικό κομμάτι εκπαιδευτικών, οι αναπληρωτές να οδηγηθούν στην ανεργία. Ζητάμε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και το ωρολόγιο πρόγραμμα. Το δικαίωμα στην εργασία και στη μόρφωση είναι δικαίωμα και εκπαιδευτικών και μαθητών».

Από την πλευρά του ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Δημητρέλλος αφού άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τους συναδέλφους του εκπαιδευτικούς τόνισε: «Δέχομαι το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Ηλείας με τους συναδέλφους σε αυτή την παράσταση διαμαρτυρίας. Είναι γνωστά τα θέματα σε γενικές γραμμές και τελειώνοντας την διαμαρτυρία θα μεταφέρω τις απόψεις τους στα ανώτερα κλιμάκια του Υπουργείου Παιδείας. Με την ευκαιρία θέλω να τους ευχαριστήσω όλους τους εκπαιδευτικούς, για το ότι δώσανε τον καλύτερό τους εαυτό στις πανελλαδικές εξετάσεις όπως και στη βαθμολόγηση των γραπτών που συνεχίζεται, με αποτέλεσμα να διεξαχθούν άρτια και με έναν άψογο τρόπο στοχεύοντας πάντα στο συμφέρον των μαθητών στην μάχη των υποψηφίων για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εύχομαι από την καρδιά μου «Καλό καλοκαίρι» για όποιους κάνουν διακοπές όπου τις κάνουν να περάσουν με τον καλύτερο τρόπο και πρωτίστως με υγεία».

 

 

Share this:
Tags:

-

-