Ασφυκτικός ο θάνατος της βιολόγου στα Χανιά:

«Δεν αποκλείεται να είναι σεξουαλικό έγκλημα»

Ασφυκτικός ο θάνατος της βιολόγου στα Χανιά:

Ιούλιος 12, 2019 09:30 ΠΜ
Με απόλυτη μυστικότητα εργάζεται πυρετωδώς η ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να διαλευκανθεί το έγκλημα με θύμα την 60χρονη μοριακή βιολόγο Suzanne Eaton, μία υπόθεση που «πάγωσε» την κοινή γνώμη.
Η άτυχη γυναίκα, που εργαζόταν στο ινστιτούτο Max Planck και είχε έρθει στην Κρήτη για ένα σεμινάριο στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι. Τα ίχνη της εξαφανίστηκαν το μεσημέρι της 2ας Ιουλίου, όταν όπως εικάζεται, πήγε για τρέξιμο.
Η 60χρονη επιστήμονας ήταν αθλητικός τύπος και γυμναζόταν συστηματικά, ενώ το γεγονός ότι θα πήγαινε για τρέξιμο λίγες ώρες πριν την παρουσίαση της στο σεμινάριο δεν εξέπληξε κανέναν.
Όπως δείχνουν τα ευρήματα, η 60χρονη δεν δολοφονήθηκε στη σπηλιά, αλλά κάπου αλλού και ο δράστης ή οι δράστες, μετέφεραν το άψυχο σώμα της εκεί, περίπου δέκα χιλιόμετρα μακριά, από το Κολυμπάρι.
protinews
 
Μαρτυρικές οι τελευταίες ώρες της 60χρονης βιολόγου
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, εντοπίστηκαν ευρήματα που καταδεικνύουν πως η άτυχη γυναίκα πιθανότατα βασανίστηκε πριν τον ασφυκτικό θάνατο της. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο ιατροδικαστής Αντώνης Παπαδομανωλάκης, ο θάνατός της ήταν ασφυκτικός και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο σεξουαλικού εγκλήματος.
Σημειώνεται ότι έχουν ληφθεί δείγματα για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση, τα αποτελέσματα των οποίων εκτιμάται ότι θα συμβάλλουν να διαλευκανθεί το έγκλημα..
Αρκετές προσαγωγές
Από την πρώτη στιγμή που εντοπίστηκε νεκρή η Suzanne Eaton οι αστυνομικοί ξεκίνησαν τις έρευνες προς πάσα κατεύθυνση.
Όταν διαπιστώθηκε πως σε άλλο σημείο επήλθε ο θάνατός της απ’ αυτό στο οποίο βρέθηκε οι έρευνες έγιναν ακόμα πιο εντατικές.
Οι αρχές ερευνούν κάθε σενάριο για την μεταφορά της 60χρονης βιολόγου μέσα στην στοά ενώ παράλληλα έχουν προχωρήσει σε αρκετές προσαγωγές παίρνοντας και δείγμα DNA για τυχόν έλεγχο.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς», φαίνεται επίσης πως η 60χρονη βιολόγος πάλεψε για την ζωή της με τους αστυνομικούς να ελπίζουν πως η ίδια κατάφερε να «αποσπάσει» το DNA του δολοφόνου της.
Μάλιστα, οι ιατροδικαστές έχουν πάρει δείγμα από τα νύχια της ενώ βρέθηκαν πάνω της τρίχες που έχουν σταλεί για ανάλυση.
Ενημέρωση ζητά η Αμερικανική πρεσβεία
Ο άνθρωπος που δολοφόνησε την Suzanne Eaton, τής στέρησε με άδικο, βίαιο και τρομακτικό τρόπο την ζωή.
Διαρκή ενημέρωση για τη μυστηριώδη δολοφονία ζητάει η αμερικανική πρεσβεία από τις ελληνικές Αρχές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρις» στα Χανιά βρέθηκαν δύο στελέχη των αμερικανικών διωκτικών Αρχών, οι οποίοι είχαν συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.
Πηγές: ekriti.gr, cretalive.gr, cretapost.gr
 
Share this:
Tags:

Κοινωνικό μήνυμα Αντιπυρικής Περιόδου 2019