«Ασπίδα» για την ελαιοπαραγωγή οι σωστές καλλιεργητικές μέθοδοι

Τεράστιο ενδιαφέρον παρουσίασε η ημερίδα για το λάδι στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας

«Ασπίδα» για την ελαιοπαραγωγή οι σωστές καλλιεργητικές μέθοδοι

Ιανουάριος 11, 2019 02:30 ΜΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Αντωνόπουλος
«Ασπίδα» για την ελαιοπαραγωγή οι σωστές καλλιεργητικές μέθοδοι
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα  έκοψε η Ομάδα Παραγωγών
 
Έντονο ενδιαφέρον παρουσίασε χθες  η ημερίδα για το λάδι που διοργάνωσε η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας,  στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.
Αρχικά πριν από τη διεξαγωγή των ομιλιών, έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ο.Π. Αμαλιάδας, στη διάρκεια της οποίας  ο πρόεδρό της κ. Χρ. Βαλιανάτος  αφού ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους παραγωγούς  καλή χρονιά, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν το περασμένο έτος, καθώς και στους στόχους για το 2019.
Ακολούθησαν οι ομιλίες από τρεις επιστήμονες οι οποίοι εκπροσώπησαν την εταιρεία AGRO, στα πλαίσια του τριετούς  προγράμματος  για Οργανώσεις Ελαιουργικών Φορέων (ΟΕΦ)  που όπως είναι γνωστό εγκρίθηκε στην Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας.
Ειδικότερα τέθηκαν τα ζητήματα της λίπανσης και φροντίδας των ελιών, ενώ υπήρξε ενημέρωση για το δάκο και το γλοιοσπόριο  που αποτέλεσαν φέτος τη βασική αιτία της κατακόρυφης μείωσης της παραγωγής ελαιολάδου στην Ηλεία.
Αναφορικά εξάλλου με την προστασία  των ελιών, εκ μέρους των ομιλητών επισημάνθηκε ότι απαιτούνται οι αναγκαίες καλλιεργητικές μέθοδοι, προκειμένου να υπάρχουν και τα αντίστοιχα θετικά αποτελέσματα για τους παραγωγούς.
Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλάμβανε εξάλλου και επίσκεψη σε λιοστάσια της ευρύτερης περιοχής, με σκοπό την επιτόπια ενημέρωση  για τον τρόπο που γίνονται οι αναλύσεις του εδάφους.
Την ημερίδα παρακολούθησε σημαντικός αριθμός ελιαοπαραγωγών από την Ηλεία, οι οποίοι ενημερώθηκαν για φλέγοντα  ζητήματα που αφορούν το βασικό παραγωγικό προϊόν στο Νομό.
 
Share this:
Tags:

ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ ΣΜΥΡΝΗΣ -IZMIR MARCHE (σε δύο εγγραφές, 1η έτους 1908 και 2η έτους 2003)