Αύριο το Πανηλειακό Συλλαλητήριο για την Μακεδονία

Περισσότεροι από πενήντα σύλλογοι στηρίζουν την διοργάνωση

Αύριο το Πανηλειακό Συλλαλητήριο για την Μακεδονία

Μάρτιος 17, 2018 08:28 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Άννα Αγγελίδου
Αύριο το Πανηλειακό Συλλαλητήριο για την Μακεδονία

 

Στις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο Πανηλειακό Συλλαλητήριο για την Μακεδονία με κεντρικούς ομιλητές τον Γιώργη Τάκη Δόξα και τον δήμαρχο Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο. Χθες οι εκπρόσωποι της Οργανωτικής Επιτροπής του Συλλαλητηρίου κκ. Γιώργος Κουρκούτας, Αθανάσιος Δασκόπουλος και  Κυριάκος Βασιλάρας μίλησαν για την συγκέντρωση η οποία θα γίνει στον Πύργο καλώντας όλους εκείνους που επιθυμούν να συμμετέχουν.  «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Ηλειακό λαό για την ανταπόκριση του. Είναι εντυπωσιακό ότι η Ελληνική περιφέρεια μετά την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα παίρνει τη σκυτάλη για το Εθνικό θέμα της Μακεδονίας. Η ανταπόκριση είναι εντυπωσιακή και ανώτερη από τις προσδοκίες μας καθώς βλέπουμε ότι παρά το ότι απέχουμε τόσα χιλιόμετρα από την Μακεδονία όλοι οι Έλληνες δείχνουν την ευαισθησία τους. Μία ευαισθησία που είχε πάντα η Ηλεία στα μεγάλα εθνικά θέματα, όχι μόνο με την προσφορά πολεμιστών στους αγώνες του έθνους αλλά και με συλλαλητήρια παλαιότερα για το Μακεδονικό, το Κυπριακό, το Ηπειρωτικό. Για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια γίνεται πάλι συλλαλητήριο για το θέμα της Μακεδονίας. Ως οργανωτική επιτροπή ευχαριστούμε τους πάντες για την στήριξη. Η περιοχή που θα γίνει το συλλαλητήριο απέχει 20 χιλιόμετρα από την Αρχαία Ολυμπία. Ο  λαός αποδεικνύει ότι για μία ακόμα φορά δεν αποδέχεται καμία υποχώρηση στο θέμα αυτό και καμία ιστορική παραχάραξη. Υπερασπιζόμενοι την Μακεδονία σεβόμαστε την ιστορική αλήθεια και τον Ελληνικό Πολιτισμό» υπογράμμισε ο Γ. Κουρκούτας.  

Στα μηνύματα τα οποία φτάνουν στους διοργανωτές από τις όμορες μεγάλες πόλεις αναφέρθηκε ο Αθανάσιος Δασκόπουλος σημειώνοντας: «Τα μηνύματα τα οποία έρχονται από, Πάτρα, Καλαμάτα, Τρίπολη είναι πολύ θετικά. Αυτό μας δίνει δύναμη. Καλούμε τον Ηλειακό λαό, όχι μόνο τους Ηλείους αλλά και όσους αγαπούν την πατρίδα, να είναι κοντά μας με μία σημαία στο χέρι, ειρηνικά, χωρίς πολιτική χροιά. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και ειδικά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας που συμπάσχει και είναι δίπλα μας. Θα είναι κοντά μας και ο Θεοφιλέστατος κ. Αθανάσιος που θα πει κι αυτός δύο λόγια. Καλούμε τον κόσμο όπως βρεθεί κοντά μας».

Τους πενήντα (50) και πλέον συλλόγους που στηρίζουν το συλλαλητήριο ευχαρίστησε από την πλευρά του ο Κυριάκος Βασιλάρας σημειώνοντας: «Έχουμε δύο λόγους για το συλλαλητήριο της Κυριακής. Ο πρώτος είναι ότι η ιστορία μας δεν πωλείται δεν παραχαράσσεται. Δεν θέλουμε να αλλάξουμε τίποτα από την ιστορία μας. Ο δεύτερος είναι ότι έχουμε δύο έλληνες αιχμαλώτους στην Τουρκία, δύο δικά μας παιδιά στα οποία θέλουμε να δείχνουμε την συμπαράσταση μας και θα απαιτήσουμε την άμεση απελευθέρωση τους και την επιστροφή τους στην πατρίδα.  Καλώ όλο τον Ηλειακό Λαό να έρθει την Κυριακή 18 Μάρτη στις 12:00 το μεσημέρι στην πλατεία Κολοκοτρώνη να φωνάξει μαζί μας και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα μας».

Α. Αγγελίδου

 

Share this:
Tags:

COSMOTE Fiber: 150.000 γραμμές Fiber To The Home μέσα στο 2019