«Αυτά τα πράγματα είναι πρωτόγνωρα»

Φραγκίσκος Κολόσακας για τα φύκια στην παραλία και τα απορρίμματα:

«Αυτά τα πράγματα είναι πρωτόγνωρα»

Ιούλιος 12, 2019 09:35 ΠΜ
«Αυτά τα πράγματα είναι πρωτόγνωρα»
«Η δημοτική αρχή φεύγει και αφήνει σωρούς σκουπιδιών» αναφέρει ο νέος πρόεδρος της Τ.Κ. Κατακόλου
 
Έντονα εξακολουθεί ν’ απασχολεί τους κατοίκους στην περιοχή του Κατακόλου, το πρόβλημα με  την ύπαρξη μεγάλων ποσοτήτων φυκιών και άχρηστων  αντικειμένων που υπάρχουν  κατά μήκος, της πάλαι ποτέ πολυσύχναστης παραλίας!
Ταυτόχρονα μία ακόμα εστία δυσφήμησης για τους τουρίστες, είναι η ύπαρξη σημαντικών ποσοτήτων σκουπιδιών στην ευρύτερη περιοχή του Κατακόλου, που αναγκάζει εθελοντές από την τοπική κοινότητα του δήμου Πύργου να τα μαζεύουν με δική τους πρωτοβουλία…
Η όλη κατάσταση που επικρατεί  στην περιοχή του Κατακόλου, δημιουργεί δυσαρέσκεια  και σε τοπικούς φορείς, που παρακολουθούν τη διαιώνιση του προβλήματος εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου!
Ανάμεσα σε αυτούς τους φορείς, είναι και ο νέος πρόεδρος του  Κατακόλου κ. Φραντζίσκος Κολόσακας, ο οποίος μετά από 5 χρόνια επανήλθε στο «τιμόνι»  της τοπικής κοινότητας.
«Με λύπη μου διαπιστώνω ότι δεν υπάρχει πνεύμα συνεργασίας. Το λιμενικό ταμείο ανταλλάσσει επιστολές με τη λιμενική αρχή σε πολεμικό ύφος και μια δημοτική αρχή που αντί να φύγει με ψηλά το κεφάλι, φεύγει αφήνοντας σωρούς σκουπιδιών ανά την περιοχή του δήμου μας!  Αυτά τα πράγματα είναι πρωτόγνωρα και με αυτή τη λογική ούτε και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι σαν εθελοντές να μαζεύουμε τα σκουπίδια του Κατακόλου.  Θα πρέπει σε έναν τόπο να σεβαστούμε και τον φορέα που αντιπροσωπεύουμε. Αυτή η εικόνα που βλέπω εγώ μετά από πέντε  χρόνια που έλειπα έχει το αποτέλεσμά της,  που είναι ο δήμος να έχει γεμίσει σκουπίδια και η παραλία να είναι γεμάτη  φύκια. Από την πλευρά της  η λιμενική αρχή πήγε αυτόφωρο για ένα βαρύ μηχάνημα και τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου αλλά και το χειριστή τους. Εγώ όπου έχω παραστεί ατύπως, βλέπω λόγια πολλά χωρίς αποτέλεσμα. Κοινοποιούνται έγγραφα από το λιμενικό ταμείο και τη λιμενική αρχή που απευθύνονται και στο υπουργείο και δεν ξέρω τι γνώμη θα έχουν αποκομίσει αυτοί οι άνθρωποι εκεί. Ο δε αναπληρωτής δήμαρχος λέει ότι αυτά ορίζει  ο νόμος,  αλλά με το νόμο δεν είμαι υποχρεωμένος και εγώ  να μαζέψω τα σκουπίδια» ανέφερε στην «ΠΡΩΤΗ» ο κ. Κολόσακας. 
Τα σκουπίδια
Εξάλλου αναφορικά με τη λύση προβλήματος, τη στιγμή που εκτός από τη ζημιά που υφίστανται οι επαγγελματίες, οι τουρίστες επιστρέφουν απογοητευμένοι όταν φτάνουν στον πέτρινο μώλο, ο νέος πρόεδρος της Τ.Κ. Κατακόλου  εξήγησε πως «θα έβρισκα τρόπο και θα καθάριζα την παραλία με μηχανήματα, θα με έπαιρνε αυτόφωρο και  αφού τελείωνα, θα μου έβαζε και ένα πρόστιμο και θα διεκδικούσα των αθώωσή μου στο δικαστήριο…».
Τέλος αναφορικά με το πρόβλημα των σκουπιδιών, ο κ. Κολόσακας επεσήμανε ότι σε 5-6 σημεία στην Αλκυόνα γίνεται αποκομιδή, ενώ στα υπόλοιπα που δεν υπάρχουν κάδοι τα μαζεύουν εθελοντές…
  «Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τα απορρίμματα στο Νομό, που είναι ο χώρος στην Τριανταφυλλιά. Τώρα λοιπόν δεν έπρεπε να υπήρχε τέτοιο θέμα. Αντί να φύγουν σαν Δ.Α. με ψηλά το κεφάλι, αφήνουν ένα τεράστιο πρόβλημα πίσω τους» τόνισε χαρακτηριστικά. 
 
protinews
 
Share this:
Tags:

Κοινωνικό μήνυμα Αντιπυρικής Περιόδου 2019