Αυξομειώσεις παρουσιάζει ζήτηση για τα καρπούζια

Σε Ηλεία και Τριφυλία

Αυξομειώσεις παρουσιάζει ζήτηση για τα καρπούζια

Ιούνιος 15, 2019 08:45 ΠΜ
Αυξομειώσεις παρουσιάζει ζήτηση για τα καρπούζια
Χρονιά με ιδιαιτερότητες ήταν η φετινή για το πρώιμο καρπούζι της Τριφυλίας, που μαζί με τα καρπούζι θερμοκηπίου της Ηλείας βρίσκεται αυτή την εποχή στις αγορές. 
Από τις 25 Μαΐου, που ξεκίνησε η συγκομιδή των καρπουζιών στην περιοχή της Τριφυλίας, η ζήτηση ήταν αυξημένη και οι τιμές παραγωγού ήταν σε καλά επίπεδα. Όμως την περασμένη Κυριακή  ξαφνικά μειώθηκε η ζήτηση για εξαγωγές και έπεσαν σε χαμηλά επίπεδα οι τιμές. Οι παραγωγοί αναφέρουν ακόμη ότι υπάρχει πρόβλημα λόγω έλλειψης φορτηγών. «Μέχρι στιγμής έχει συγκομιστεί το 80% της παραγωγής καρπουζιών της περιοχής. Φέτος είχαμε μειωμένες αποδόσεις αλλά και ζημιές στην παραγωγή λόγω των υψηλών θερμοκρασιών κατά την συγκομιδή», δηλώνει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος.
 
Από την αρχή της καλλιέργειας είχαμε προβλήματα, αφού οι καιρικές συνθήκες δημιούργησαν καθυστέρηση στην φύτευση. Μετά το ξεσκέπασμα οι χαμηλές θερμοκρασίες που υπήρξαν κατά τις νυκτερινές ώρες καθυστέρησαν την συγκομιδή.
 
«Οι καιρικές συνθήκες και οι ζημιές είχαν σαν αποτέλεσμα να έχουμε μείωση της παραγωγής», τονίζει ο κ. Παρασκευόπουλος και προσθέτει: «Στην περιοχή καλλιεργούνται περίπου 6.000 στρέμματα (εκτιμώμενη παραγωγή γύρω στους 42.000 τόνους) όμως φέτος προβλέπεται η παραγωγή να είναι μειωμένη σε ποσοστό 15%. Είχαμε φέτος μια οψίμηση στην παραγωγή καρπουζιού. Παρόλα αυτά το πρώτο δεκαήμερο από τότε που ξεκίνησε η συγκομιδή υπήρχε αυξημένη ζήτηση για εξαγωγές και καλή πορεία των τιμών. Τις τελευταίες ημέρες όμως η ζήτηση μειώθηκε ξαφνικά».
Πηγή:  www.agrotypos.gr
 
Share this:
Tags:

COSMOTE Fiber: 150.000 γραμμές Fiber To The Home μέσα στο 2019