«Brad name σε όλο τον κόσμο»

Με επιτυχία έγινε χθες στην Κουρούτα η ημερίδα για την ανάπτυξη της αγελαδοτροφίας

«Brad name σε όλο τον κόσμο»

Μάρτιος 13, 2018 10:45 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Αντωνόπουλος
Διοργανωτές ήταν οι  εταιρείες  ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα και «Ευρωτροφές»
 
 
Η παραγωγή από τους αγελαδοτρόφους της Ηλείας ανταγωνιστικών ποιοτικών προϊόντων, προκειμένου να μπορέσουν   να ανταγωνιστούν  σε ένα πολύ δύσκολο πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο περιβάλλον, κυριάρχησε  στη χθεσινή ημερίδα που έγινε με επιτυχία στο ξενοδοχείο “Amalias Hotel” στην  Κουρούτα.
Η ημερίδα συγκεκριμένα διοργανώθηκε  στο πλαίσιο του σχεδίου δράσεως ΓΑΙΑμ από την   εταιρεία ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα και την εταιρεία ζωοτροφών «Ευρωτροφές» και είχε  σαν σκοπό να εκπαιδεύσει τους παραγωγούς σε οτιδήποτε καινούργιο συμβαίνει σε θέματα διατροφής, αναπαραγωγής και γενικά διαχειριστικής υποστήριξης των αγελαδοτροφικών τους επιχειρήσεων, καθώς και των καλλιεργειών τους.
Αρχικά χαιρετισμό στην ημερίδα απεύθυνε ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρ. Χριστοδουλόπουλος ο οποίος τόνισε ότι με τις συγκεκριμένες ενημερωτικές ενέργειες και τη βοήθεια όλων, μπορεί ο αγελαδοτροφικός τομέας να γίνει πραγματικός πυλώνας ανάπτυξης της περιοχής. 
Εν συνεχεία εξάλλου ο περιφερειακός διευθυντής Ζώνης Γάλακτος ΔΕΛΤΑ Νοτίου Ελλάδος κ. Αιμίλιος Μικρόπουλος, δήλωσε ότι σκοπός ανάλογων ημερίδων είναι  να δοθεί η δυνατότητα στον Έλληνα παραγωγό να μπορέσει να παράξει  ανταγωνιστικά ποιοτικά προϊόντα, χαμηλώνοντας το κόστος του και αυξάνοντας τις αποδόσεις του, ώστε να μπορέσει  να ανταγωνιστεί σε ένα περιβάλλον που είναι πολύ δύσκολο πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο και ν’ αναπτύξει αυτό το ποιοτικό τρόφιμο που είναι πραγματικά ένα brad name σε όλο τον κόσμο.
«Λύσεις στα προβλήματα»
«Αυτές οι ημερίδες γίνονται σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα η πρώτη έγινε πριν από μερικά χρόνια στη Γαστούνη και κατέληξε εδώ. Καλούνται σε αυτές τις ημερίδες πανεπιστημιακοί καθηγητές , που με τις διαλέξεις τους παίζουν καταλυτικό ρόλο στο να δώσουν στους παραγωγούς οτιδήποτε καινούργιο υπάρχει και να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που παρατηρούνται  σε αυτό το έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον.
  Η ΔΕΛΤΑ ξεκίνησε πριν από 65 χρόνια και έχει παρουσία 30 χρόνια στην περιοχή που παρουσιάζει  πλεονεκτήματα όπως είναι καλό κλίμα και έδαφος  για καλλιέργειες, υπάρχει πολύ νεολαία που ασχολείται με το χώρο και  είναι κοντά σε πύλες εξόδου και τα προϊόντα μπορούν να φύγουν σε όλα τα μέρη της Ευρώπης, της Ασίας και της Ανατολής. Πιστεύω  ότι παρόλο πως υπάρχει έλλειψη σε γνώσεις διότι δεν υπάρχει κάποιο Πανεπιστήμιο και κάποια σχολή αντίστοιχη κοντά, οι παραγωγοί διψάνε να μάθουν το καινούργιο και αυτό έρχεται να καλύψει η εταιρεία ΔΕΛΤΑ  η οποία έχει διαγνώσει  αυτή την έλλειψη και προσπαθεί μέσω των σεμιναρίων και των ημερίδων , να τους δώσει όλα τα εχέγγυα , όπως τους έχει τόσα χρόνια για την αγορά ζώων υψηλής γαλακτοπαραγωγής για τις καλλιέργειές και τεχνολογικό εξοπλισμό» ανέφερε ο κ΄. Μικρόπουλος.
Εξάλλου αναφορικά με το διεθνή  ανταγωνισμό, επεσήμανε ότι  «παλιά είχαμε μάθει μόνο στην Ευρώπη, να μας ανταγωνίζονται χώρες όπως Γερμανία , Γαλλία και Ολλανδία, τώρα όμως υπάρχουν και ανατολικές χώρες όπως είναι η Τσεχία, Βουλγαρία και  Ρουμανία που έχουν φτάσει με τα προϊόντα τους, που είναι πολύ λιγότερο ποιοτικά και χαμηλότερης αξίας, να πιέζονται οι δικές μας οι τιμές και οι παραγωγοί το μόνο που θα πρέπει να κάνουν είναι να ανταγωνιστούν στα ίσα με τη δουλειά τους και τις γνώσεις τους, να ξεπεράσουν αυτά τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις αγορές της Ευρώπης».
Στη συνέχεια της ημερίδας έγινα πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες από τον καθηγητή Κτηνιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γ. Αμοιρίδη, με θέμα τις βασικές αρχές διαχείρισης αγελαδοτροφικών μονάδων και τον καθηγητή  Διατροφής στο  Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Γ. Ζέρβας,  ο οποίος ανέπτυξε το θέμα της διατροφής γαλακτοπαραγωγών αγελάδων.
Στην ημερίδα παραβρέθηκαν επίσης, ο πολιτευτής κ. Νίκος Κατσαμπέρης, εκπρόσωποι των αγελαδοτρόφων της Ηλείας, τοπικοί φορείς και πολλοί παραγωγοί του Νομού.
 
 
Share this:
Tags:

Η «μοτοσυκλέτα» που χωράει επτά άτομα και ένα ψυγείο