Δεν κατάσχονται μικροοφειλές σε ΙΚΑ και ΟΓΑ

Δεν κατάσχονται μικροοφειλές σε ΙΚΑ και ΟΓΑ

Δεκέμβριος 22, 2016 06:55 ΜΜ

Απολύτως ανακριβή χαρακτηρίζει το υπουργείο Εργασίας χθεσινά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε δήθεν «κατασχέσεις για μικροοφειλέτες ΙΚΑ ΟΓΑ» και σε «κυνήγι 500.000 μικροφειλετών» με «ειδοποιητήρια από τη νέα χρονιά». Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, «καμία κατάσχεση δεν έχει γίνει και δεν πρόκειται να γίνει για τέτοιου ύψους οφειλές.

Αυτό είναι μία ξεκάθαρη πολιτική απόφαση». Όπως διευκρινίζει το υπουργείο, «κατασχέσεις επιδιώκονται μόνο όπου υπάρχουν περιουσίες και μεγάλες οφειλές με αποδεδειγμένη δυνατότητα καταβολής εισφορών που δεν γίνεται».

ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΟ ΚΕΑΟ

Όσον αφορά στη διαβίβαση των ασφαλιστικών οφειλών κάτω των 5.000 ευρώ στο ΚΕΑΟ το υπ. Εργασίας ξεκαθάρισε πως " δεν συνδέεται με τη διαδικασία των κατασχέσεων και ούτε αλλάζει κάτι σχετικά με αυτή. Αντίθετα, η διαβίβαση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο ΚΕΑΟ κρίθηκε αναγκαία, γιατί οι οφειλέτες αδυνατούσαν να προσκομίσουν στα δικαστήρια τις απαιτούμενες βεβαιώσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές τους στα ταμεία και δεν μπορούσαν να υπαχθούν στο ν.περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών».

Share this:
Tags:

Οδηγοί που σίγουρα δε θες να εμφανιστούν στο δρόμο σου