«Δεν συντρέχει κίνδυνος για κατολισθήσεις»

Αυτοψία στο λόφο του Επαρχείου έγινε χθες από γεωλόγο του ΙΓΜΕ, μετά τις αλλεπάλληλες πτώσεις δέντρων

«Δεν συντρέχει κίνδυνος για κατολισθήσεις»

Φεβρουάριος 13, 2020 08:05 ΠΜ
«Δεν συντρέχει κίνδυνος για κατολισθήσεις»
Γιαν. Αργυρόπουλος: «Πολύ σύντομα θα βγει η διακήρυξη για το μεγάλο έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Πύργου»
 
Αυτοψία  στο λόφο  του Επαρχείου Πύργου έγινε χθες από αρμόδιο γεωλόγο του ΙΓΜΕ, μετά και τις αλλεπάλληλες πτώσεις δέντρων που υπήρξαν στο σημείο, χωρίς ωστόσο να διαπιστωθεί κίνδυνος για κατολισθήσεις.
 Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου κ. Γιαν. Αργυρόπουλο, ο δήμος απευθύνθηκε στο ΙΓΜΕ προκειμένου να προστατευτεί ο μοναδικός  πνεύμονας  πρασίνου που υπάρχει στον οικιστικό ιστό της πόλης.
«Μετά τις αλλεπάλληλες πτώσεις δέντρων που είχαμε στο Επαρχείο, κρίναμε σκόπιμο να αποτανθούμε στο ΙΓΜΕ και να καλέσουμε έναν ειδικό να επισκεφτεί το χώρο και να μας υποδείξει τι πρέπει να κάνουμε ως δήμος. Σήμερα μας επισκέφτηκε ο γεωλόγος κ. Νίκος Νικολάου ο οποίος έκανε αυτοψία στο λόφο του Επαρχείου,  όπου τα νέα και αυτά που μας είπε δεν είναι τόσο δυσάρεστα. Συγκεκριμένα αξιολόγησε ότι δεν υπάρχει φόβος κατολισθήσεων  για το Επαρχείο και ότι ένας κίνδυνος που ήταν ορατός και εύλογος για εμάς δεν υπάρχει.
Από την άλλη πλευρά όμως χρειάζεται να υπάρξει ουσιαστική παρέμβαση στο λόφο, καθώς τα περισσότερα από τα πεύκα είναι γερασμένα, έχουν μεγάλες ρίζες που δεν μπορούν να βρουν διέξοδο προς τα κάτω τμήματα.
Έτσι λοιπόν όπως μας είπε, στην έκθεσή του θα μας προτείνει να συνεργαστούμε με το Δασαρχείο προκειμένου να δούμε πως θα αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα γιατί ο λόφος του Επαρχείου, πέρα από την ομορφιά που δίνει στην πλατείας μας είναι και ο μοναδικός πνεύμονας οξυγόνου.
Περιμένουμε λοιπόν την έκθεση του κ. Νικολάου και θα συνεργαστούμε με το Δασαρχείο προκειμένου να αντιμετωπίσουμε συνολικά και ολοκληρωμένα αυτό το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια» ανάφερε ο κ. Αργυρόπουλος.
Έργο ανάπλασης
Εξάλλου σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τ.Υ. του δήμου Πύργου, πολύ σύντομα θα βγει στον αέρα και η διακήρυξη για το μεγάλο έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας και του Επαρχείου, το οποίο ως γνωστόν έχει ενταχτεί στην ΟΧΕ.
«Σε λίγους μήνες θα ξεκινήσουν τα έργα και μέχρι το τέλος της θητείας αυτής της Δ.Α. θα έχουμε και μια νέα πλατεία  και Επαρχείο από πλευράς αισθητικής. Η εντολή του δημάρχου Πύργου προς όλους μας είναι να τρέξουν όσο το πιο δυνατόν πιο σύντομα οι διαδικασίες για να είμαστε έτοιμοι για τη δημοπράτηση του έργου» τόνισε ο κ. Αργυρόπουλος.
 protinews
Share this:
Tags:

-

-