«Δεν υπάρχουν φέουδα, άβατα ή απαγορευμένες ζώνες στο νομό»

Απάντηση του διοικητή του ΓΝ Ηλείας Κ. Διαμαντόπουλου στον δήμαρχο Ήλιδας Γ. Λυμπέρη

«Δεν υπάρχουν φέουδα, άβατα ή απαγορευμένες ζώνες στο νομό»

Νοέμβριος 01, 2019 08:05 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Άννα Αγγελίδου
«Δεν υπάρχουν φέουδα, άβατα ή απαγορευμένες ζώνες στο νομό»
Στην περίπτωση που ένας από τους τέσσερις (4) παθολόγους δεν εφημερεύσει στην ΝΜ Πύργου, η μοναδική σε πλήρη λειτουργία Παθολογική κλινική του νομού θα καταρρεύσει
 
 
«Η διαχείριση του συστήματος υγείας στο νομό είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αντιμετωπίζουμε με ελαφρότητα και ηρωικούς τοπικισμούς φολκλορικού χαρακτήρα» επεσήμανε χθες ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος απαντώντας ουσιαστικά στην επίθεση που δέχτηκε από τον δήμαρχο Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη.  Ο διοικητής του ΓΝ Ηλείας στρέφοντας τα πυρά του στον δήμαρχο Ήλιδας σημείωσε «Δεν θα απαντήσω σε πεζοδρομιακού και καφενειακού χαρακτήρα απειλές. Δε θα υποκύψω σε κουτσαβακισμούς. Είναι τόσο ξεπερασμένα όσο ξεπερασμένοι είναι αυτοί που τα αναπαράγουν. Δε γνώριζα ότι χρειάζεται διαβατήριο για να επισκεφτώ την Αμαλιάδα. Δεν υπάρχουν φέουδα, άβατα ή απαγορευμένες ζώνες στο νομό».
Το πλήρες κείμενο της απάντησης του διοικητή του ΓΝ Ηλείας Κώστα Διαμαντόπουλου έχει ως εξής: «Χθες (σ.σ την Τετάρτη) δόθηκε μια ακόμα παράσταση με τους ίδιους πρωταγωνιστές  και το ίδιο κακόγουστο σενάριο. Ήταν συνέχεια της παράστασης του περασμένου Σαββάτου όταν και χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος τοποθετήθηκαν κόκκινες κορδέλες στην είσοδο του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.
Τα μαθηματικά είναι αμείλικτα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τέσσερις (4) μόνιμοι Παθολόγοι στο ΓΝ Ηλείας, ένας αριθμός απελπιστικά μικρός για να υποστηρίξει με ασφάλεια και τις δύο (2) κλινικές.
Πλέον δεν συζητάμε για δύο (2) κλινικές, συζητάμε για την ύπαρξη μίας (1) κλινικής.
Παράλληλα οι ροές των ασθενών όπως αυτές καταγράφονται από τον Ιανουάριο 2019 μέχρι το Σεπτέμβριο 2019 (3.515 εισαγωγές στην Παθολογική κλινική του Πύργου και 32.549 επισκέψεις στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών από τις οποίες οι 11.053αφορούν παθολογικά περιστατικά) επιβάλλουν τη συμμετοχή και των τεσσάρων (4) μόνιμων Παθολόγων στο εφημεριακό πρόγραμμα της ΝΜ Πύργου. Για τη συμπλήρωση του προγράμματος αξιοποιούνται και δυο (2) ακόμη Παθολόγοι που έχουν μετακινηθεί με απόφαση της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ.
Στην περίπτωση που ένας από τους τέσσερις (4) παθολόγους δεν εφημερεύσει στην ΝΜ Πύργου, η μοναδική σε πλήρη λειτουργία Παθολογική κλινική του νομού θα καταρρεύσει.
Όσοι δεν το αντιλαμβάνονται έχουν πάρει διαζύγιο με την κοινή λογική. 
Οι μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού στη ΝΜ Πύργου από στη ΝΜ Πύργου από τη ΝΜ Αμαλιάδας δεν είναι εμμονή της Διοίκησης , είναι μία αναγκαιότητα.
Θέλουμε ή δε θέλουμε να υπάρχει καθημερινά Παθολόγος στη ΝΜ Πύργου για τη διαχείριση τόσο των επειγόντων περιστατικών όσο και των νοσηλευομένων;
Θέλουμε ή δε θέλουμε να υπάρχει 24ωρη καθημερινή λειτουργία του Αξονικού Τομογράφου που πρόσφατα εγκαταστάθηκε στη ΝΜ Πύργου;
Όταν ανέλαβα τη διοίκηση του ΓΝ Ηλείας υπήρχαν ημέρες που δεν υπήρχε ακτινολόγος στη ΝΜ Πύργου και επιστρατευόταν από το σπίτι του για να γνωματεύσει μια επείγουσα αξονική.
Θέλουμε ή δε θέλουμε ενισχυμένο Χειρουργικό Τομέα ώστε το ιατρικό προσωπικό να διαχειρίζεται με ασφάλεια περίπλοκα περιστατικά;
Θέλουμε ή δε θέλουμε να διατηρήσουμε το κεκτημένο του μειωμένου αριθμού διακομιδών από το νομό στην Πάτρα από τη στιγμή που η Παθολογική του Πύργου εφημερεύει καθημερινά (από 102 το μήνα το 2018 στις 85 το 2019);
Θέλουμε να επιστρέψουμε στο παρελθόν; 
Δεν ανέλαβα τη διοίκηση του ΓΝ Ηλείας τον Ιούλιο του 2016 για να διαχειριστώ τη μιζέρια του συστήματος.
Δεν πρόκειται να εγκλωβιστώ σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.  Δεν θα απαντήσω σε πεζοδρομιακού και καφενειακού χαρακτήρα απειλές. Δε θα υποκύψω σε κουτσαβακισμούς. Είναι τόσο ξεπερασμένα όσο ξεπερασμένοι είναι αυτοί που τα αναπαράγουν.
Δε γνώριζα ότι χρειάζεται διαβατήριο για να επισκεφτώ την Αμαλιάδα.Δεν υπάρχουν φέουδα, άβατα ή απαγορευμένες ζώνες στο νομό.
Η διαχείριση του συστήματος υγείας στο νομό είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αντιμετωπίζουμε με ελαφρότητα και ηρωικούς τοπικισμούς φολκλορικού χαρακτήρα.
Η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας είναι η μοναδική μας προτεραιότητα.
Ούτε βήμα πίσω απ’ αυτό….». 
 
 
Ενίσχυση με γιατρούς 
Η «μάχη» για την ενίσχυση της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου με ιατρικό προσωπικό συνεχίζεται. όπως επεσήμανε ο διοικητής του ΓΝ Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος: «Με απόφαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ διορίζεται στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου επικουρικός Ουρολόγος. Την επόμενη εβδομάδα διορίζεται και επικουρικός Χειρουργός. Παράλληλα ήδη έφτασε στο Υπουργείο Υγείας το αίτημά μας για να κρατήσουμε ουσιαστικά δύο (2) νεφρολόγους και έναν (1) Καρδιολόγο που η σύμβασή τους ολοκληρώνεται 30/11 αναλαμβάνοντας με δικούς μας πόρους τη μισθοδοσία τους (επικουρικοί ΕΣΠΑ, ΠΔΕ).
Παρά την οικονομική στενότητα από τον Ιούλιο του 2016 που αναλάβαμε 16 επικουρικοί (χωρίς το Χειρουργό) ιατροί έχουν διοριστεί από τους οποίους παραμένουν οι 12. Ανοικτή παραμένει και μια θέση Ορθοπεδικού από το Φεβρουάριο. Ίσως το Δεκέμβρη να έχουμε θετική εξέλιξη».
 
Share this:
Tags:

-

-