Διαμαρτυρίες για φουσκωμένους λογαριασμούς από τη ΔΕΥΑΠ

Καταγγελία για πολλαπλές χρεώσεις από καταναλωτή στον Πύργο

Διαμαρτυρίες για φουσκωμένους λογαριασμούς από τη ΔΕΥΑΠ

Μάρτιος 14, 2019 09:00 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Αντωνόπουλος
Διαμαρτυρίες για φουσκωμένους λογαριασμούς από τη ΔΕΥΑΠ
Σημαντικά υψηλότερες  οι τιμολογήσεις, σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας…
 
Αυξάνουν οι διαμαρτυρίες  στην πόλη του Πύργου για «φουσκωμένους» λογαριασμούς ύδρευσης από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης.
Το γεγονός αυτό προκαλεί επιπλέον δυσχέρειες  στους καταναλωτές, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν μια σειρά από «χαράτσια» σε διάφορους τομείς, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο.
Ανάμεσα  στους πολίτες που  εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια τους, σχετικά με τους λογαριασμούς ύδρευσης και αποχέτευσης, είναι ο κ. Ιωάννης Αναστασόπουλος ο οποίος διαμένει στην περιοχή της Ροφιάς.
Όπως τόνισε ο κ. Αναστασόπουλος στην «ΠΡΩΤΗ», οι καταναλωτές στην περιοχή του Πύργου καλούνται να πληρώσουν σωρεία χρεώσεων ακόμα και για …νόμους περασμένων δεκαετιών, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σε άλλες περιοχές της χώρας όπου οι τιμολογήσει των ΔΕΥΑ είναι σημαντικά χαμηλότερες! 
«Η  καταγγελία μου απευθύνεται  προς το δήμο Πύργου, διότι τα κοινόχρηστα που έρχονται σε κάθε σπίτι είτε καταναλώσεις είτε όχι, ανέρχονται περίπου σε 50 ευρώ. Ταυτόχρονα η ΔΕΥΑΠ μας βάζει χρεώσεις για το νερό του Ερυμάνθου, το  αποχετευτικό συν ΦΠΑ, ενώ βάσει του νόμου (1069/80) θα πρέπει να πληρώσουμε σημαντικό ποσό. Ρωτάω τι είναι αυτός ο νόμος αλλά οι αρμόδιοι δεν μου απαντούν. Πιστεύω ότι ο  δήμος Πύργου είναι ο πιο ακριβός όσον αφορά τα δημοτικά τέλη, σε αντίθεση με άλλες περιοχές, όπως λ.χ. την Κρέστενα όπου ο δήμος διαθέτει βιολογικό καθαρισμό και στο εξάμηνο η χρέωση δεν πιάνει τα 30 ευρώ. Στη Χαλκίδα που έχω ένα διαμέρισμα και μου έρχεται το δίμηνο  18 ευρώ. Ότι διαθέτει ο Πύργος το διαθέτει και η Χαλκίδα. Εκεί όμως  ότι νερό φέρνει ο δήμος από την Υλίκη φιλτράρεται και διοχετεύεται  μέσα στην πόλη, ενώ υπάρχει μέριμνα για το  αποχετευτικό και την αυστηρή καθαριότητα απορριμμάτων. Το θέμα είναι ότι ο δήμος Πύργου κάτι πρέπει να κάνει διότι εγώ δεν νιώθω  ότι μας παρέχει κάποια στοιχειώδη πράγματα, όπως  το νερό του Ερυμάνθου το οποίο είναι καθαρό αλλά όταν  μπαίνει μέσα στο παλαιό δίκτυο έχει μια επιβάρυνση…» υπογράμμισε ο κ. Αναστασόπουλος.
Σαν λύση εξάλλου ο ίδιος προτείνει να υπάρξει από το δήμαρχο ή από  το Δημοτικό Συμβούλιο αναθεώρηση του τιμολογίου, το οποίο όπως τονίζει είναι ιδιαίτερα ακριβό και πλέον ο  κόσμος δεν έχει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει και στη συγκεκριμένη οικονομική επιβάρυνση…
 
Share this:
Tags:

Μαγειρεύοντας με τη δύναμη του ανέμου