“Διαρκείς παρεμβάσεις για τους αγρότες του νομού μας

”ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ

“Διαρκείς παρεμβάσεις για τους αγρότες του νομού μας

Ιούλιος 06, 2020 11:01 ΠΜ
“Διαρκείς παρεμβάσεις για τους αγρότες του νομού μας

«Είμαστε παρόντες σε κάθε κάλεσμα του αγροτικού κόσμου και η μέριμνά μας είναι να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, τα οποία είναι γεγονός ότι έχουν οξυνθεί και εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και λόγω των καιρικών συνθηκών.

Κατανοούμε την αγωνία του αγροτικού κόσμου και την αναγκαιότητα να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας στο νομό μας, που θα συμβάλλει τα μέγιστα στην οικονομική ανάταξη του τόπου, και προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται στοχευμένες και διαρκείς παρεμβάσεις στο αρμόδιο Υπουργείο και τους οργανισμούς.

Είναι αυτονόητο ότι κανείς δεν θέλει να μένουν απούλητα τα προϊόντα και να καταστρέφονται στα χωράφια, γι’ αυτό και τα αγροτικά ζητήματα βρίσκονται μόνιμα στην ατζέντα των διεκδικήσεων.

Αυτές τις ώρες δεν υπάρχουν περιθώρια για στείρες αντιπαραθέσεις, αντίθετα ενωμένοι θα προχωρήσουμε και θα διεκδικήσουμε από κοινού το καλύτερο δυνατό για τον αγροτικό κόσμο.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει σημαντικές και αποτελεσματικές παρεμβάσεις, δεν σταματάμε όμως εδώ.

Ήδη στο θέμα της αναδιάρθρωσης της Κορινθιακής σταφίδας βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχεδιασμός από το Υπουργείο και θα αναζητηθούν όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία στήριξης της αναδιάρθρωσης, μέσω εθνικών και ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Παράλληλα, δρομολογείται η νέα εποχή ασφαλίσεων και αξιόπιστων εκτιμήσεων των ζημιών, στο πλαίσιο και της σχεδιαζόμενης τροποποίησης του κανονισμού του ΕΛΓΑ.

Το ενδιαφέρον του Υπουργείου να δοθούν λύσεις και να αντιμετωπιστούν χρόνια προβλήματα, αποτυπώνεται και στο Νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα και αφορά στις ρυθμίσεις για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα, μέσω του οποίου θα δοθεί λύση και στο θέμα της παράνομης ελληνοποίησης αγροτικών προϊόντων και ειδικά της πατάτας. 

Αναφορικά με τις επιπτώσεις που έχουν ανακύψει από την πανδημία του κορωνοϊού, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης καιΤροφίμων εξετάζει ενδελεχώς όλα τα στοιχεία, για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημίας ώστε να μπορέσει να προχωρήσει η καταβολή ενισχύσεων.

Με επιστολή μου προς το Υπουργείο έχω ζητήσει να εξεταστούν όλες οι λύσεις προκειμένου να αποζημιωθούν οι καρπουζοπαραγωγοί, λόγω του ότι το προϊόν παραμένει απούλητο στα χωράφια και ανάλογες προσπάθειες γίνονται για όλες τις καλλιέργειες που επλήγησαν από τις καιρικές συνθήκες.

Οι προσπάθειες θα συνεχιστούν και σε συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπου θα τεθούν όλα τα ζητήματα».

Share this:
Tags:

-

-