«Διεκδικούμε τη ζωή μας ολόκληρη και όχι μισή»

Κάλεσμα συμμετοχής των αγροτών στις κινητοποιήσεις απεύθυνε η ΟΑΣΗ

«Διεκδικούμε τη ζωή μας ολόκληρη και όχι μισή»

Δεκέμβριος 24, 2019 09:55 ΠΜ
«Διεκδικούμε τη ζωή μας ολόκληρη και όχι μισή»
*Στα τέλη Γενάρη τα μπλόκα στην Ηλεία 
 
Στα τέλη Γενάρη θα πραγματοποιηθούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις, μετά και την ομόφωνη απόφαση που πάρθηκε στη Νίκαια της Λάρισας από την Πανελλαδική των Μπλόκων, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Θανάσης Βομπίρης κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες.  Ο Θ. Βομπίρης έχοντας στο πλευρό του τον Χρ. Γιαννόπουλο, τον Άγγελο Αγγελόπουλο και τον Διονύση Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στις κοινές διεκδικήσεις των αγροτών ενώ κάλεσε τους συναδέλφους του να διεκδικήσουν το δικαίωμα τους στη ζωή. «Την Κυριακή 15 Δεκέμβρη αντιπροσωπία της Ομοσπονδίας αλλά και μέλη πήγαμε στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής μπλόκων στη Λάρισα. Η συμμετοχή ήταν πολύ καλή με εκπροσώπους από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο. Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν 13 Ομοσπονδίες και 185 σύλλογοι. Συζητήσαμε τα προβλήματα που υπάρχουν στο κλάδο των μικρομεσαίων αγροτών, κάναμε τις προτάσεις μας και αποφασίσαμε το επόμενο διάστημα στο τέλος Γενάρη να κάνουμε κάποιες κινητοποιήσεις συντονισμένες σε όλη την Ελλάδα και με την μορφή των μπλόκων» τόνισε ο Θ. Βομπίρης ενώ υπογράμμισε « Η Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων δημιουργήθηκε από την ανάγκη να συντονίζουμε τον αγώνα μας κι αυτό ενοχλεί. Αυτός είναι ο λόγος που πέφτει τόση λάσπη σε αυτούς αλλά και σε εμάς που πάμε μπροστά στον αγώνα. Αυτά τα χρόνια που αγωνιζόμαστε έχουμε κερδίσει πολλά πράγματα, όπως το τέλος επιτηδεύματος το 2014 το οποίο αναστέλλαμε για όλα αυτά τα χρόνια, το αφορολόγητο το 2016 που είναι πολύ σημαντικό με 8600€ -9000€ το χρόνο και το οποίο θέλουν να μειώσουν, το ακατάσχετο στους λογαριασμούς κ.α.
Το πλαίσιο αιτημάτων που έχουμε βάλει είναι: 
Οι κατώτερες εγγυημένες τιμές (π.χ. λάδι που αυτή τη στιγμή πουλιέται 2,05€ έως 2,20€-  ούτε τα έξοδα). 
Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος όπου υπάρχει πρόβλημα (π.χ. όπως πέρσι με το γλοιοσπόριο και το δάκο).  
Το κόστος παραγωγής (π.χ. πετρέλαιο και εφόδια).  
Τις ασφαλιστικές εισφορές που θέλουν να πάνε σε 210€ -220€ το μήνα. Είπαν ότι θα είναι χαμηλότερες αλλά η ουσία είναι ότι η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών θα γίνει, σταδιακά. Εμείς θέλουμε να καταργηθούν οι εισφορές καθώς θέλουμε δωρεάν υγεία, που είναι δημόσιο αγαθό, όπως η παιδεία. 
Ο ΕΛΓΑ θέλουν να γίνει ιδιωτικός και είναι πιθανά να δοθεί σε ξένους. Εμείς θέλουμε να είναι κρατικός φορέας που να αποζημιώνει στο 100% τη παραγωγή και για όλα τα αίτια. 
Να μην ισχύσουν με την νέα ΚΑΠ οι ενισχύσεις επιδοτήσεις στα προϊόντα. Να αυξηθεί στις 12000 το ακατάσχετο συν 3000 για κάθε παιδί.
Να μην γίνονται κατασχέσεις σε κατοικίες και χωράφια μικρομεσαίων αγροτών και να σταματήσουν τα πρωτοδικεία. Αυτός είναι το βασικό πλαίσιο πάλης σε όλη την Ελλάδα. 
Σε αυτή τη κατεύθυνση το επόμενο διάστημα θα βγούμε στα χωριά και θα πραγματοποιήσουμε συσκέψεις για το πώς θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας στη περιοχή μας. 
Καλούμε τους αγρότες να σηκώσουν το ανάστημα τους, να πλαισιώσουν την Ομοσπονδία καθώς δεν υπάρχει τίποτα άλλο όρθιο σήμερα και όλοι απλά προσπαθούν να διαχειριστούν μία κατάσταση απλά ενώ εμείς διεκδικούμε τη ζωή μας ολόκληρη και όχι μισή. Καλούμε τους αγρότες να έρθουν και να διεκδικήσουμε, δεν ζητιανεύουμε και να είναι σε επαγρύπνηση. Καλές γιορτές». 
 
Share this:
Tags:

-

-