Δημιουργία καταφυγίου για τα αδέσποτα ζώα

Στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Δημιουργία καταφυγίου για τα αδέσποτα ζώα

Νοέμβριος 18, 2019 08:25 ΠΜ
Δημιουργία καταφυγίου για τα αδέσποτα ζώα
Σε δημοτική έκταση μεταξύ των κοινοτήτων  Πλουτοχωρίου, Διασέλλων, Σκιλλουντίας και Γρύλλου
 
Στη δημιουργία καταφυγίου  για τη φιλοξενία σαράντα περίπου αδέσποτων  ζώων, προσανατολίζεται το προσεχές διάστημα  ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.
Ήδη προς αυτή την κατεύθυνση ο δήμος έχει αγοράσει έκταση περίπου 40 στρ. σε έναν πανέμορφο χώρο μεταξύ των τοπικών κοινοτήτων  Πλουτοχωρίου, Διασέλλων, Σκιλλουντίας και Γρύλλου, στον οποίο θα γίνουν και άλλες  περιβαλλοντικές δράσεις. 
«Μεταξύ των δράσεων που σκοπεύουμε  να κάνουμε είναι και η δημιουργία ενός  καταφυγίου  στο πράσινο σημείο του δήμου, για το οποίο πρόσφατα πληρώσαμε και το ρεύμα για να έχουμε εξυπηρέτηση. Παράλληλα κάναμε έρευνα αγοράς για τα υλικά που χρειαζόμαστε και έχουμε τακτοποιήσει τον προϋπολογισμό μας, ενώ απομένει να δούμε αν θα το δουλέψουμε με προσωπικό δικό μας για να είναι πιο φθηνή λύση ή θα περιμένουμε το νέο πρόγραμμα  κοινωφελούς εργασίας» δήλωσε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων  κ. Διον. Μπαλιούκος.
Το όλο ζήτημα πάντως αναμένεται να ξεκαθαρίσει εντός των αμέσως προσεχών εβδομάδων.
Να αναφερθεί ότι μέχρι τη δημιουργία του καταφυγίου, ο δήμος Ανδρίτσαινας- Κρεστένων έχει ετοιμάσει σε διάφορα σημεία ποτίστρες και ταΐστρες για τα αδέσποτα, που θα μπαίνουν σε κάποιους χώρους προκειμένου να ανιχνεύονται αν έχουν αρρώστιες, ενώ σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το νόμο, μετά από τη στείρωση το ζώο πρέπει να περιθάλπεται κάποιες ημέρες κι εν συνεχεία  να αφήνεται ελεύθερο στο φυσικό του χώρο (εκτός και αν είναι χώρος σχολείου, δρόμος ταχείας κυκλοφορίας κλπ.). 
 
Share this:
Tags:

-

-