Δημοσκόπηση: Υπεροπλία Μητσοτάκη και ΝΔ, διαφορά 19,4% από ΣΥΡΙΖΑ -Ανησυχία για την οικονομία

METRON ANALYSIS ΓΙΑ ΤΟ MEGA

Δημοσκόπηση: Υπεροπλία Μητσοτάκη και ΝΔ, διαφορά 19,4% από ΣΥΡΙΖΑ -Ανησυχία για την οικονομία

Μάιος 29, 2020 06:15 ΜΜ
Δημοσκόπηση: Υπεροπλία Μητσοτάκη και ΝΔ, διαφορά 19,4% από ΣΥΡΙΖΑ -Ανησυχία για την οικονομία
Η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εξακολουθούν να απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη των πολιτών με μεγάλη διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega.
 
 
Στη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, εκτός από την πρόθεση ψήφου, την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ενδιαφέρον έχουν και οι φόβοι των πολιτών για την οικονομία αλλά και το κατηγορηματικό «όχι» σε συντριπτικό ποσοστό 84%
 
Πρόθεση ψήφου
Η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί,4 να προηγείται με μεγάλη διαφορά σχεδόν 20% (19,4%) του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει το 40,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,9%. Το ΚΙΝΑΛ έρχεται τρίτο με 5% και ακολουθούν ΚΚΕ με 4,7%, ΜέΡΑ 25 με 3,2%. Εκτός Βουλής η Ελληνική Λύση με 2,9%.
 
 protinews
 
 
MRB: Μακράν πρώτος στην εμπιστοσύνη των πολιτών ο Μητσοτάκης
Σταθερά υψηλή είναι η δημοφιλία και η εμπιστοσύνη των πολιτών στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος απολαμβάνει το υψηλότατο ποσοστό του 68% έναντι μόλις 26% αρνητικής αξιολόγησης.
 
 protinews
 
 
Metron: Αρνητική η αξιολόγηση Τσίπρα από το 65%
Αντιθέτως η κοινή γνώμη αξιολογεί στην πλειονότητά της αρνητικά τον αρχηγό της; Αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.
 
 protinews
 
Στην σχετική ερώτηση το 65% έχει αρνητική αξιολόγηση, έναντι 25% θετική (σ.σ. στην σχετική κάρτα του Mega έχει γίνει λάθος στα χρώματα).
 
 protinews
 
 
Δημοτικότητες πολιτικών αρχηγών
Σταθερά πρώτος σε δημοτικότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης (67%) ενώ δεύτερη έρχεται η Φώφη Γεννηματά με 40%. Τρίτος ο Αλέξης Τσίπρας (38%) και ακολουθεί ο Δ. Κουτσούμπας (32%).
 
 protinews
 
 
Χαμηλά σε δημοτικότητα ο Γ. Βαρουφάκης (23%) και ο Κυριάκος Βελόπουλος (20%).
 
 protinews
 
 
Ηχηρό «όχι» των πολιτών σε πρόωρες εκλογές
Σύμφωνα με την έρευνα της Metron πάνω από 8 στους 10 πολίτες (ποσοστό 84%) δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές.
 
protinews
 
 
Οι φόβοι των πολιτών για την οικονομία
Σύμφωνα με την έρευνα, η ανησυχία για την οικονομία έχει υπερκεράσει τον φόβο για την πανδημία. Το 41% πιστεύει ότι το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η οικονομία καθώς περάσαμε στην επόμενη φάση. Το 20% πιστεύει ότι είναι η ιατρική περίθαλψη και το 14% η ανεργία.
 
protinews
 
 
Η πορεία της οικονομίας
 
protinews
 
 
Σχεδόν 9 στους δέκα αξιολογούν θετικά τον τομέα της Δημόσιας Υγείας
Οι πολίτες εξακολουθούν να έχουν εξαιρετικά θετικές εντυπώσεις από τις επιδόσεις της κυβέρνησης στον τομέα της Δημόσιας Υγείας (84%), στα ελληνοτουρκικά (60%), στην Παιδεί (52%) στην Οικονομία (45%) και στα εργασιακά (40%.
 
 
protinews
 
Ενδιαφέρον έχει ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης. Τον Σεπτέμβριο του 2019 ήταν στα ύψη, ακολούθησε καταβαράθρωση τον Απρίλιο αλλά τον Μάιο ο δείκτης αρχίζει να ανακάμπτει.
 
protinews
 
 
Πηγή: iefimerida.gr 
Share this:
Tags:

-

-