Διοικητής στο LM VILLAGE ο Ναμπίλ Μοράντ

Με απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Διοικητής στο LM VILLAGE ο Ναμπίλ Μοράντ - Ο στρατιωτικός δικαστής από τον Βόλο Χρήστος Τσιαχρής διοικητής στη Φιλοθέη

Διοικητής στο LM VILLAGE ο Ναμπίλ Μοράντ

Μάιος 21, 2020 11:01 ΠΜ
Διοικητής στο LM VILLAGE ο Ναμπίλ Μοράντ

Διοικητής στη δομή προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων LM VILLAGE Μυρσίνης ανέλαβε με απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, ο πρώην Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ.

Πρόκειται για μία εξαιρετική επιλογή, καθώς ο κ. Μοράντ από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας της μονάδας, στις 31 Μαρτίου 2016, έζησε από κοντά και στήριξε τη δομή που πλέον αποτελεί πρότυπο λειτουργίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Ναμπίλ Μοράντ καλείται πλέον να συνεχίσει το σπουδαίο αυτό έργο και του ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Σε ότι αφορά τη δομή φιλοξενίας στον Πύργο και συγκεκριμένα στην Φιλοθέη ορίστηκε διοικητής ο στρατιωτικός δικαστής με καταγωγή από τον Βόλο κ. Χρήστος Τσιαχρής, στον οποίο επίσης ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του.

 

Θητεία ενός έτους με δυνατότητα ανανέωσης

Με την χθεσινή απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη, ορίστηκαν διοικητές σε 32 υφιστάμενες δομές προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η απόφαση αυτή "συμβάλλει στην ανάκτηση του διοικητικού ελέγχου των δομών από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς η διοίκηση ασκείτο, έως σήμερα, από διεθνείς οργανισμούς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις".

Οι διοικητές θα αναλάβουν την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας των δομών φιλοξενίας και θα επιφορτιστούν με την επίδοση συνολικά 40.000 αποφάσεων ασύλου (εκ των οποίων το 80% εκδόθηκαν μέσα στο 2020 και 20% σε προγενέστερα έτη). Με αυτόν τον τρόπο, θα προχωρήσει ουσιαστικά η αποσυμφόρηση των δομών. Η θητεία τους θα είναι ενός έτους, με δυνατότητα ανανέωσης.

Θα ακολουθήσει η πρόσληψη και τοποθέτηση άμεσα σε δομές 150 συμβασιούχων, που έχουν ήδη επιλεγεί, για τρεις μήνες. Επιπλέον, προχωρούν οι διαδικασίες για την περαιτέρω στελέχωση των δομών, μέσω των διαγωνισμών που θα προκηρύξει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για συμβασιούχους ορισμένου χρόνου για τρία έτη, με δυνατότητα ανανέωσης και για μόνιμο υπαλληλικό προσωπικό.

Share this:
Tags:

-

-