Διπλωματικές ήττες σε δύο μέτωπα!

ΑΠΟΨΕΙΣ

Διπλωματικές ήττες σε δύο μέτωπα!

Φεβρουάριος 20, 2018 06:00 ΜΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Θοδωρής Λάμπρος
Διπλωματικές ήττες σε δύο μέτωπα!

Γράφει ο Θοδωρής Λάμπρος

Διευθυντής Σύνταξης

thlabros@hotmail.com

 

Σε δυο ανοιχτά μέτωπα βρίσκεται αυτή την περίοδο η Ελληνική κυβέρνηση αναφορικά με τα εθνικά μας θέματα. Το ένα είναι το μείζον θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και το άλλο η Τουρκική προκλητικότητα που έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό τις τελευταίες μέρες στο Αιγαίο.

  Και στα δυο μείζονα εθνικά μας θέματα η χώρα καλείται να σκεφτεί με σύνεση, σοβαρότητα και να διεκδικήσει αυτά που της αναλογούν.

 Για το μεν πρώτο που αφορά την ονομασία των Σκοπίων η λύση είναι μια. Ονομασία που δεν θα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία αν και κάτι τέτοιο φαντάζει όνειρο θερινής νυκτός αφού οι Σκοπιανοί δεν έχουν δείξει διάθεση να βάλουν ένα όνομα που δεν θα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία. Άρα στο εν λόγω θέμα φαίνεται πως οδηγούμαστε σε μια ακόμα διπλωματική ήττα με απρόβλεπτες συνέπειες για την περιοχή των Βαλκανίων δεδομένου ότι το ΝΑΤΟ θα έχει ενεργή πλέον συμμετοχή στο ζήτημα των Σκοπίων.

  Από την άλλη πλευρά η Τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και λίγο έλλειψε να υπάρξει θερμό επεισόδιο πριν μερικές μέρες όταν η Τουρκική Ακταιωρός εμβόλισε το λιμενικό μας σκάφος «ΓΑΥΔΟΣ».

 Για ακόμη μια φορά της αντίδραση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών ήρθε 15 ώρες σχεδόν μετά την απαράδεκτη πρόκληση των Τούρκων και για ακόμη μια φορά περιορίστηκε στις τυπικές συστάσεις για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα που παραβιάζονται ασύστολα από τους γείτονες.

   Η Τουρκία ξέρει πολύ καλά να παίζει το «παιχνίδι» των προκλήσεων και το σημαντικότερο είναι ότι ούτε το ΝΑΤΟ και οι Η.Π.Α. φαίνονται διατεθειμένες να συνετίσουν την Τουρκία αφού διατηρούν ουδέτερη στάση.

  Είναι καιρός πλέον η Ελλάδα να διεκδικήσει ουσιαστικά τα κυριαρχικά της δικαιώματα και τον δυναμικό χειρισμό που απαιτείται στα εθνικά μας θέματα όπως το Μακεδονικό.

 Η υποχωρητικότητα και η δουλική στάση της Ελληνικής κυβέρνησης τόσο απέναντι στους Σκοπιανούς όσο και τους Τούρκους θα έχει δυσάρεστα αποτελέσματα αν συνεχιστεί με αυτόν τον ρυθμό.

  Εάν σήμερα η Τουρκία διεκδικεί τα Ίμια ως δικά της αύριο μπορεί να διεκδικήσει και όλα τα νησιά του Αιγαίου πελάγους – όχι βέβαια ότι δεν το πράττει στην ρητορική της επιθετικότητας και προκλητικότητας απέναντί μας.

 Τα εθνικά μας θέματα και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα κύριοι της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όσο δεν υπάρχει αντίδραση από την πλευρά σας, τέτοια περιστατικά θα συμβαίνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

   

Share this:
Tags:

Η Εξάπλωση του Κορωνοϊού Live Map