Δύο πύρινα μέτωπα σε Σέκουλα και Τρυπητή

Οι πυρκαγιές εξερράγησαν η μία λίγο μετά την άλλη… - Την τελευταία στιγμή σώθηκαν δύο σπίτια και κάηκαν αγροτοδασικές εκτάσεις

Δύο πύρινα μέτωπα σε Σέκουλα και Τρυπητή

Σεπτέμβριος 12, 2020 09:09 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Αντωνόπουλος
Δύο πύρινα μέτωπα σε Σέκουλα και Τρυπητή

Δύο πύρινα μέτωπα προκλήθηκαν χθες το απόγευμα, το ένα λίγη ώρα μετά το άλλο, στις τοπικές κοινότητες Σέκουλα και Τρυπητής του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων,  με αποτέλεσμα να καούν αγροτοδασικές εκτάσεις και να κινδυνέψουν άμεσα δύο κατοικίες στο πρώτο χωριό.

Η πρώτη πυρκαγιά εξερράγη συγκεκριμένα  στις 14:50 στην Τ.Κ. Σέκουλα, δίπλα από την κοινοτική αποθήκη και γρήγορα επεκτάθηκε σε γειτονικό σπίτι, του οποίου οι κάτοχοι δεν διαμένουν στην περιοχή.

Η φωτιά έγινε αντιληπτή από κάτοικο  γειτονικού σπιτιού, που με τη βοήθεια άλλων συγχωριανών  προσπάθησε να  την περιορίσει προκειμένου να μην αποτεφρώσει την κατοικία, κάτι που τελικά κατέστη δυνατό.

Συγχρόνως ειδοποιήθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που κατέφθασαν άμεσα στο χωριό προκειμένου να περιορίσουν την πυρκαγιά, που στο μεταξύ άρχισε να επεκτείνεται σε άλλο σπίτι που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, το οποίο ευτυχώς διασώθηκε από όσους συμμετείχαν στην πυρόσβεση.

Ωστόσο το πύρινο μέτωπο άρχισε να έχει κατεύθυνση σε πλαϊνή δασική αλλά και αγροτική έκταση, την οποία κατέκαψε, πριν τεθεί σε έλεγχο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που ήταν 10 οχήματα με 20 πυροσβέστες, 2 αεροσκάφη τύπου κάναντερ και 1 ελικόπτερο.

 

Λίγο μετά την άλλη…

 

Λίγη ώρα αργότερα εξάλλου και συγκεκριμένα στις 15:35 εξερράγη νέα πυρκαγιά, αυτή τη φορά στην περιοχή της Τρυπητής, που βρίσκεται σε σχετικά κοντινή απόσταση με την Τ.Κ. Σέκουλα.

Τελικά η  φωτιά και στην Τρυπητή, αφού αρχικά το μέτωπό της διευρύνθηκε,  τέθηκε  σε έλεγχο αργά το απόγευμα, καίγοντας κυρίως δασική  έκταση αλλά και ελαιοκαλλιέργειες.

Ερωτηματικά ωστόσο  προκαλεί στους κατοίκους και φορείς των παραπάνω περιοχών, το γεγονός ότι οι πυρκαγιές προκλήθηκαν σε κοντινό χρονικό διάστημα κι  ενώ οι  πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονταν στο πρώτο μέτωπο στο Σέκουλα.

Μάλιστα στην περίπτωση της Τ.Κ. Σέκουλα, η φωτιά ξεκίνησε σε πολύ μικρή απόσταση από τον κεντρικό δρόμο του χωριού, δίπλα ακριβώς στην αποθήκη που εντός της είχε σανό…

 

Δύο κατοικίες απείλησε άμεσα η πυρκαγιά στην Τ.Κ. Σέκουλα, η οποία εξερράγη δίπλα από την κοινοτική αποθήκη του χωριού:

protinews

 

protinews

 

 

  Φωτογραφίες: Jon Adamopoulos

 

Share this:
Tags:

-

-