Έδεσαν «χειρόφρενο» λόγω κορωνοϊού και κινδυνεύουν και με λουκέτο

Στους δρόμους οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων στην Ηλεία - Ζητούν την στήριξη της πολιτείας προκειμένου να μπορέσουν να επιβιώσουν

Έδεσαν «χειρόφρενο» λόγω κορωνοϊού και κινδυνεύουν και με λουκέτο

Ιούλιος 03, 2020 04:31 ΜΜ
Έδεσαν «χειρόφρενο» λόγω κορωνοϊού και κινδυνεύουν και με λουκέτο

«Χειρόφρενο» έχουν δέσει από τις αρχές Μαρτίου τα τουριστικά λεωφορεία σε όλη την Ηλεία αλλά και σε ολόκληρη την χώρα καθώς ο «κορωνοϊός» φαίνεται ότι «χτύπησε» ιδιαίτερα τον συγκεκριμένο κλάδο. Εκδρομές δεν διοργανώνονται καθώς ο κόσμος φοβάται να ταξιδέψει, οι τουρίστες οι οποίοι φτάνουν τώρα στην Ηλεία είναι δυστυχώς μετρημένοι στα δάκτυλα του χεριού, ενώ ακόμα και η κρουαζιέρα που αυτή τη περίοδο έδινε ζωή στην περιοχή για τη φετινή σεζόν έχει χαθεί. Χθες τα μέλη του Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων πραγματοποίησαν μία ακόμα συμβολική κινητοποίηση αυτή τη φορά στον κόμβο της Αγίου Γεωργίου στον Πύργο.

 

Στο δρόμο

Δεκάδες τουριστικά λεωφορεία, «έδεσαν χειρόφρενο» αυτή τη φορά στον παράδρομο της Ε.Ο. Πύργου- Αρχαίας Ολυμπίας σε μία ακόμα συμβολική κινητοποίηση και με μοναδικό στόχο όπως επεσήμαναν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων να ακουστούν τα προβλήματα στην κυβέρνηση από την οποία ζητούν απλά στήριξη για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Αναφερόμενος στην χθεσινή κινητοποίηση ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Αλέξης Τσαουσάκης επεσήμανε: «Βρισκόμαστε στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούμε απέναντι στην κυβέρνηση και στην προκλητική αδιαφορία την οποία επιδεικνύει απέναντι στο κλάδο τουριστικών λεωφορείων ο οποίος κατά την διάρκεια της πανδημίας και την περίοδο που διανύουμε έχει πληγεί ανεπανόρθωτα στο σύνολο του. Ξεκινήσαμε μία σειρά από παραστάσεις διαμαρτυρίας, παραστάσεις στα υπουργεία, κάναμε την μεγάλη πορεία στην Πάτρα στα τέλη Μαΐου και επιδώσαμε ψήφισμα διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια, αλλά ακόμα δεν έχουμε κανένα νέο από την κυβέρνηση. Το τουριστικό λεωφορείο είναι ο στυλοβάτης, του τουριστικού προϊόντος για την χώρα μας. Όλοι οι τουρίστες μετακινούνται με τα λεωφορεία τα τουριστικά αλλά η κυβέρνηση δείχνει ενδιαφέρον μόνο για τους μεγάλους ομίλους, τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα σαν να τους αφορά μόνο αυτό το κομμάτι. Όλα τα μέτρα τα οποία έχει λάβει, αφορούν τους μεγάλους. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν υπάρχουν στα σχέδια της κυβέρνησης. Θέλουμε να ακουστεί το πρόβλημα μας. Η κατάσταση είναι δραματική. Βρισκόμαστε στα «μέσα της σεζόν» που θα έπρεπε οι μικρές τουριστικές επιχειρήσεις να έχουν πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο κομμάτι το τζίρου τους κι αυτή τη στιγμή οι εισπράξεις είναι μηδέν. Θέλουμε ουσιαστικά μέτρα στήριξης καθώς το Σεπτέμβρη δεν ξέρουμε πόσοι συνάδελφοι θα καταφέρουν να τα βγάλουν πέρα».

Την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης επεσήμανε και ο Γιώργος Τσαγδής ιδιοκτήτης τουριστικών λεωφορείων στο Πύργο, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Γίνεται μία προσπάθεια να ακουστεί η φωνή μας . Όπως γνωρίζεται κάναμε την πρώτη διαμαρτυρία στις 9 Μάρτιου στο Πύργο, επειδή γνωρίζαμε τι θα γίνει και προσπαθήσαμε να περάσουμε και στον κόσμο το τι θα συνέβαινε. Η κυβέρνηση έκανε μία μικρή προσπάθεια, μας έδωσε ένα ελάχιστο ποσό 800€ για να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις μας. Εάν είναι δυνατό μέσα σε 8 μήνες που έχουμε ασφάλεια, ΔΕΗ, τηλέφωνα, ενοίκια, παιδιά, οικογένειες να επιβιώσουμε με αυτά τα 800€. Δυστυχώς εμείς είμαστε από τις ανοιχτές μεν επιχειρήσεις αλλά στην ουσία είμαστε κλειστά. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα με αυτά τα οποία ακούγονται κάθε μέρα. Πως να μπει κόσμος στα πούλμαν; Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μέρα με την ημέρα να αργοπεθαίνουμε. Ζητάμε την βοήθεια του κράτους μέσω επιδότησης- επιχορήγηση καθώς δεν θα αντέξουμε. Το πούλμαν δεν είναι μόνο μία επιχείρηση, αλλά ένα μέσο μεταφοράς τουριστών. Ναι μεν θα έρθει ο τουρίστας με το αεροπλάνο αλλά κάποιος πρέπει να τον μεταφέρει. Θα έρθει ο τουρίστας, που δεν θα έρθει τελικά, στο Κατάκολο στην κρουαζιέρα, κάποιος θα πρέπει να τον μεταφέρει, να του κάνει μία εκδρομή. Όλα αυτά γίνονται μέσα από τα πούλμαν. Όταν τα πούλμαν απαξιώνονται από το κράτος καταλαβαίνετε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να στηρίξουμε ούτε τον τουρισμό».

«Δεν ζητάμε ελεημοσύνη από το κράτος. Θέλουμε βοήθεια. Εμείς βοηθήσαμε το κράτος από το 2010-2011 να βγει από την κρίση με τον τουρισμό. Όλος ο τουρισμός περνάει από εμάς. Δεν θέλουμε ούτε ελεημοσύνη ούτε τίποτα… ζητάμε να πάρουν άμεσα μέτρα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο ταμίας του συλλόγου ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων Ανδρέας Δημητρόπουλος.  

 

protinews

«Η κατάσταση είναι δραματική. Βρισκόμαστε στα «μέσα της σεζόν» που θα έπρεπε οι μικρές τουριστικές επιχειρήσεις να έχουν πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο κομμάτι το τζίρου τους κι αυτή τη στιγμή οι εισπράξεις είναι μηδέν» τόνισε ο Αλ. Τσαουσάκης.

 

protinews

«Εάν είναι δυνατό μέσα σε 8 μήνες που έχουμε ασφάλεια, ΔΕΗ, τηλέφωνα, ενοίκια, παιδιά, οικογένειες να επιβιώσουμε με αυτά τα 800€» σημείωσε ο Γ. Τσαγδής.

 

 

protinews

«Δεν ζητάμε ελεημοσύνη από το κράτος. Θέλουμε βοήθεια» επισήμανε ο Ανδρέας Δημητρόπουλος.

 

Δεκάδες τουριστικά λεωφορεία παρατάχθηκαν στον παράδρομο της ΕΟ Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας στο πλαίσιο τη κινητοποίησης που διοργάνωσε το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων:

 

protinews

 

 

protinews

 

protinews

 

protinews

 

 

Share this:
Tags:

-

-