Έφτασαν στην Αθήνα 11 τόνοι υγειονομικού υλικού από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια και άλλα απαραίτητα αγαθά υγειονομικού χαρακτήρα έφτασαν στην Αθήνα με πτήση cargo από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Έφτασαν στην Αθήνα 11 τόνοι υγειονομικού υλικού από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Μάρτιος 26, 2020 10:57 ΜΜ
Έφτασαν στην Αθήνα 11 τόνοι υγειονομικού υλικού από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια και άλλα απαραίτητα αγαθά υγειονομικού χαρακτήρα έφτασαν στην Αθήνα με πτήση cargo από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Υπενθυμίζεται, ότι το πρωί είχαν παραληφθεί πέντε τόνοι χλωροκίνης από την Ινδία, του φαρμάκου που έχουν καταγραφεί ενθαρρυντικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση του κορωνοϊού.
 
Πρόκειται για ιατρικό υλικό περίπου 11 τόνων που έφθασε στη χώρα μας με ειδική πτήση της Etihad Airways. Περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- ειδικές φόρμες ιατρικής προστασίας, ιατρικά γάντια, καλύμματα ιατρικών παπουτσιών και απολυμαντικά.
protinews
 
protinews
 
 
Εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης το υλικό παρέλαβε η βασική ομάδα που εργάζεται ώστε να θωρακιστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας άμεσα αλλά και μεσοπρόθεσμα: Μάριος Θεμιστοκλέους, Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προμηθειών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος, Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Γιώργος Μυλωνάκης, Γενικός Γραμματέας της Βουλής, Γρηγόρης Δημητριάδης, Γενικός Γραμματέας Εξωστρέφειας.
 
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε προσωπικά τους Α.Ε. Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχιάν, τον διάδοχο Σεΐχη Ταχνούν μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχιάν, και τόνισε ότι «Οι σχέσεις φιλίας και εμπιστοσύνης με τα Η.Α.Ε. αποδεικνύονται πολύτιμες, αυτές τις δύσκολες ώρες, και ήδη βρίσκουν έκφραση με την αλληλεγγύη που εκδηλώνεται, ιδίως με την αποστολή πολύτιμου υγειονομικού υλικού».
 
ΠΗΓΗ : newpost.gr
Share this:
Tags:

-

-