«Έφυγε» ένας γνήσιος αγωνιστής

Συγκίνηση προκάλεσε ο θάνατος του Γιώργου Πικέα σε ηλικία 87 ετών

«Έφυγε» ένας γνήσιος αγωνιστής

Ιούνιος 01, 2019 08:15 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Αντωνόπουλος
«Έφυγε» ένας γνήσιος αγωνιστής
Διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος του σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και Περιχώρων
 
 
Συγκίνηση προκάλεσε στον Πύργο αλλά και γενικότερα στην Ηλεία, ο θάνατος του Γιώργου Πικέα ο οποίος επί σειρά ετών διετέλεσε πρόεδρος του σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου, αναπτύσσοντας συγχρόνως έντονη συνδικαλιστική και πολιτική δράση.
Ο Γ. Πικέας «έφυγε» πλήρης ημερών από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών και η παρουσία του στο συνδικαλισμό συνοδεύτηκε από διαρκείς αγώνες,  έχοντας ευγενική και συγχρόνως δυναμική παρουσία, όσον αφορά  την προάσπιση των συμφερόντων των συνταξιούχων αλλά και των εργαζόμενων.
Συγχρόνως ήταν μπροστάρης σε πολλές αγωνιστικές κινητοποιήσεις, τόσο με τους συνταξιούχους όσο και με το ΠΑΜΕ,  που επί το πλείστον είχαν μαζική συμμετοχή  και ουσιαστικά αποτελέσματα.
Ακόμα έλαβε μέρος και σε πολλές κινητοποιήσεις εκτός της Ηλείας, δίνοντας το αγωνιστικό στίγμα  για σημαντικά προβλήματα  της εργατικής τάξης.
Ο Γιώργος Πικέας ήταν ένας από τους τελευταίους γνήσιους αγωνιστές στο συνδικαλιστικό κίνημα, ενώ  μέχρι  πρόσφατα συμμετείχε  στα διάφορα δρώμενα που λάμβαναν χώρα στο Εργατικό Κέντρο Πύργου.
Η πολιτική κηδεία του  87χρονου θα γίνει σήμερα Σάββατο και ώρα 5 το απόγευμα,  στο Α΄ Κοιμητήριο Πύργου.
Η «ΠΡΩΤΗ» εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια  στην οικογένεια του εκλιπόντος Γ. Πικέα.
 
Share this:
Tags:

Κοινωνικό μήνυμα Αντιπυρικής Περιόδου 2019