Εγκαίνια στην Έκθεση Μάρξ

Στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Δήμου Ήλιδας

Εγκαίνια στην Έκθεση Μάρξ

Απρίλιος 15, 2019 07:00 ΜΜ
Εγκαίνια στην Έκθεση Μάρξ
Τα εγκαίνια της 'Έκθεσης Μαρξ: Ο μεγάλος διανοητής του 19ου στον 21ο αιώνα στον Πολυχώρος Πολιτισμού του Δήμου Ήλιδας στην Αμαλιάδα έγιναν το βράδυ του Σαββάτου παρουσία της ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνας Κούνεβα.
Η έκθεση που θα φιλοξενείται στην Αμαλιάδα μέχρι και τις 18 Απριλίου περιλαμβάνει  τις  εξής ενότητες: 
- Ο Μαρξ,  η ζωή του και η εποχή του. Στις επτά διαδοχικές επιφάνειες παρατίθενται βασικοί σταθμοί της ζωής του, με παράλληλες  αναφορές στα έργα που έγραψε την κάθε περίοδο  και τα ιστορικά γεγονότα της εποχής του. 
 
- Το Κεφάλαιο: Η βιογραφία ενός ημιτελούς αριστουργήματος. Μια συνοπτική αφήγηση της μακρόχρονης περιπέτειας της συγγραφής του κορυφαίου έργου του Μαρξ, που παραμένει μια αξεπέραστη ανάλυση του καπιταλισμού.
 
- Ο Μαρξ και  η 9η τέχνη: Σύγχρονοι κομίστες εμπνέονται από τη  ζωή και  το έργο του και εικονογραφούν από το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» μέχρι το περίπλοκο  «Κεφάλαιο».
 
- Ο Μαρξ, ο Ντίκενς και η παιδική εργασία: Πώς ο φιλόσοφος και ο λογοτέχνης οι οποίοι δεν συναντήθηκαν ποτέ μεταξύ τους, συνέπεσαν στην καταγγελία της εξοντωτικής εκμετάλλευσης παιδιών στη βικτωριανή Αγγλία ;
 
- Ο Μαρξ στον καθρέφτη της Τέχνης: Μικρό πανόραμα σύγχρονων έργων θεάτρου, κινηματογράφου, ζωγραφικής, ακόμη και όπερας που εμπνέονται από τον μεγάλο στοχαστή. 
 
- Ο Μαρξ στην Τρίερ: Ένα φωτογραφικό ρεπορτάζ από τη μεγάλη έκθεση που οργανώθηκε στη γενέτειρά  του στη  Γερμανία  το  2018.
 
- Ρήσεις και αποφθέγματα: Αποσπάσματα από τα σημαντικότερα έργα του, αλλά και από επιστολές προς την αγαπημένη σύντροφο της ζωής του, Τζένη, με χρονολογική παράθεση. 
 
Share this:
Tags:

-

-