Εγκαινιάστηκε το ΤΕΠ της Παιδιατρικής Κλινικής

Πολύτιμη δωρεά από το σωματείο «Παιδικού Τραύματος» χάρη στην χορηγία της «NORTON ROSE FULBRIGHT GREECE»

Εγκαινιάστηκε το ΤΕΠ της Παιδιατρικής Κλινικής

Οκτώβριος 12, 2017 08:53 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Άννα Αγγελίδου
Εγκαινιάστηκε χθες το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου, μετά την πολύτιμη δωρεά εξοπλισμού από το σωματείο «Παιδικού Τραύματος» χάρη στην ευγενική χορηγία της «NORTON ROSE FULBRIGHT GREECE», στον χώρο του Νοσοκομείου Πύργου. Στα εγκαίνια του ΤΕΠ βρέθηκε η Πρόεδρος Δ.Σ του σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» Νατάσα Κλάιβ - Βρέκοσι αλλά και ο δωρητής Δημήτρης Σοφιανόπουλος με καταγωγή από τον Πύργο. 
Ο καθιερωμένος Αγιασμός του ΤΕΠ της Παιδιατρικής Κλινικής τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό ο οποίος αναφερόμενος στη σημαντική αυτή προσφορά τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω και να επαινέσω τον κ. Σοφιανόπουλο διότι είναι ο ευεργέτης της κλινικής αυτής. Οι Έλληνες ανέκαθεν δεν κοίταζαν μόνο τον εαυτό τους αλλά και τους άλλους και όταν είχαν κάτι το πρόσφεραν».  
 
 
 
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος επισήμανε: «Θέλω να ευχαριστήσω για μία ακόμα φορά και το Σωματείο Αντιμετώπιση Παιδικού τραύματος αλλά κυρίως τον κ. Σοφιανόπουλο. Να ξέρουν ότι οι συσκευές και τα μηχανήματα που μας προσέφεραν είναι σε πολύ καλά χέρια. Είμαστε περήφανοι για την παιδιατρική μας κλινική που τώρα θα έχει ακόμα καλύτερα μέσα για να κάνει την δουλειά της. Το ποσοστό διακομιδών σε άλλα νοσοκομεία είναι κάτω του 1% γεγονός που σημαίνει ότι η προσφορά που έγινε, δεν είναι μία προσφορά στο Νοσοκομείο αλλά μία προσφορά στα παιδιά του Νομού μας αλλά και στα παιδιά των επισκεπτών του Νομού μας». 
 
Στον τόπο του
Ιδιαίτερα συγκινημένος ο Δημήτρης Σοφιανόπουλος αφού ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν στον χώρο ανέφερε: «Δεν πιστεύω ότι οι δωρητές πρέπει να μιλάνε, ίσως ούτε και να φαίνονται, αλλά επειδή είμαι Πυργιώτης ήθελα να έρθω και να το δω. Ο Πύργος είναι το μέρος των γονέων μου. Οι γονείς μου, μου έλεγαν ότι δεν έχουν σημασία τα χρήματα. Βλέπω πολλούς ανθρώπους εδώ και ανθρώπους με χαμόγελο που δεν είναι πάντα εύκολο στον Πύργο, όπως μου λέει η εμπειρία μου. Εμείς μεγαλώναμε πάντα με τον «Γερμανό Ηλείας» και λέγαμε τι Γερμανός είναι αυτός που είναι στην Ηλεία, αλλά μαθαίναμε ότι έκανε πάντα πολύ καλό έργο… αυτό μας έλεγαν οι γονείς μας αλλά και άλλοι δωρητές οι οποίοι εμπιστεύονταν τα λεφτά στον Γερμανό Ηλείας και όχι αλλού. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα που η κ. Βρέκοσι και ο άνδρας της, με βοηθούν να κάνω κάποιες δωρεές. Πρέπει να πω ότι για κάποιο λόγο, όλες οι δωρεές γίνονται σε νοσοκομεία που λέγονται «Ανδρέας Παπανδρέου» και εύχομαι να έχουν και άλλα ονόματα όπως «Τσίπρα», και «Καραμανλής», αρκεί να είναι τα νοσοκομεία εκεί και να δουλεύουν». 
 
 
 
Στήριξη στα παιδιά 
Από την πλευρά της η Νατάσα Κλάιβ - Βρέκοσι σημείωσε ότι σκοπός του Σωματείου «Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος» είναι να σταματήσουν τα ατυχήματα να είναι η πρώτη αιτία θανάτου και αναπηρίας των παιδιών στη χώρα μας. «Καταβάλλουμε τεράστιες προσπάθειες για να αλλάξουμε αυτά τα δεδομένα καθώς τα παιδιά για εμάς, όπως πιστεύω και για όλους μας, είναι ότι πιο πολύτιμο έχουμε στη ζωή μας. Όραμά μας είναι να καταφέρουμε να εξοπλίσουμε όλα τα Παιδιατρικά Τμήματα των Νοσοκομείων της Ελλάδος καθώς και τα Κέντρα Υγείας των νησιών μας. Μέχρι σήμερα έχουμε στηρίξει 28 Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας ανά την Ελλάδα, βοηθώντας πάνω από 340.000 παιδιά» σημείωσε η Ν.Βρέκοσι. 
«Πριν δέκα χρόνια όταν άρχισε δειλά τη λειτουργία της η Παιδιατρική κλινική με πολλές ελλείψεις, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εξοπλισμό, όλο το προσωπικό είχαμε την αγωνία και το άγχος πως θα πετύχουμε ένα αξιοπρεπές επίπεδο λειτουργίας και προσφοράς. Ωστόσο παρά τις δυσκολίες, πιστέψαμε, δουλέψαμε και πιστεύουμε ότι έως τώρα καταφέραμε να έχουμε ένα καλό επίπεδο λειτουργίας της κλινικής μας και μια αξιοπρεπή αντιμετώπιση του παιδικού πληθυσμού. Πάντα όμως ελπίζαμε και ονειρευόμαστε να έχουμε καλύτερο εξοπλισμό και πιο εξειδικευμένο που θα διευκόλυνε σημαντικά το έργο μας, θα αναβάθμιζε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο παιδικό πληθυσμό του νομού μας και κυρίως στα επείγοντα περιστατικά και το βαρέως πάσχων παιδί ή νεογνό, το οποίο πρέπει να σταθεροποιηθεί και να μεταφερθεί με ασφάλεια σε ΜΕΘ. Λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που βρίσκεται η χώρα αυτό θα ήταν αδύνατο να γίνει με κρατική επιχορήγηση. Όμως οι ελπίδες και τα όνειρα μας έγιναν πραγματικότητα τους τελευταίους μήνες μέσω του Σωματείου Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος και της ευγενούς χορηγίας της Δικηγορικής εταιρίας «NORTON ROSE FULBRIGHT GREECE» με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Σοφιανόπουλο που έχουμε τη χαρά και την τιμή να έχουμε μαζί μας. Είναι γνωστό, ότι η δικηγορική εταιρία έκανε δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού αξίας 53.122 ευρώ στην κλινική μας» υπογράμμισε η συντονίστρια - Διευθύντρια της Παιδιατρικής Μαρία Αναστασοπούλου. 
Στη σημασία της δωρεάς του Δημήτρη Σοφιανόπουλου αναφέρθηκε και ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής ενώ τον κάλεσε να συνεχίζει να στηρίζει την γενέτειρα πόλη του σημειώνοντας: «Πιστεύω ότι θα κάνεις κι άλλα και η μεγάλη εταιρία που έχεις δημιουργήσει και πηγαίνει πολύ καλά στην Ελλάδα και στο Μόναχο, θα σε φέρουν πολύ κοντά στον Πύργο και με άλλες δράσεις που εσύ θα προσδιορίσεις κι εμείς θα αποδεχθούμε». 
Ο δήμαρχος Πύργου Γ. Λιατσής προσέφερε από ένα αναμνηστικό δώρο τόσο προς τον Δημήτρη Σοφιανόπουλο όσο και προς την Νατάσα Κλάιβ - Βρέκοσι. 
Share this:
Tags:

Κεραυνός χτύπησε πέντε φορές στον Αμβρακικό