«Έχουμε μια νέα σελίδα που θα πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες»

Η κ. Φωτεινή Αθανασοπούλου εξελέγη νέα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

«Έχουμε μια νέα σελίδα που θα πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες»

Σεπτέμβριος 02, 2019 08:05 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Αντωνόπουλος
«Έχουμε μια νέα σελίδα που θα πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες»
Εκλογή μελών και για τις επιτροπές Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής,  στις χθεσινές δημαιρεσίες στο δημαρχείο  Κρεστένων
 
Η κ. Φωτεινή Αθανασοπούλου-Μάλλιου  εξελέγη νέα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, κατά τη διάρκεια των δημαιρεσιών που διενεργήθηκαν χθες το μεσημέρι στο δημαρχείο Κρεστένων.
Ταυτόχρονα κατά τη χθεσινή ειδική συνεδρίαση που συγκάλεσε αρχικά ο  κ. Μιλτ. Γεωργακόπουλος, ο οποίος ήλθε πρώτος σε ψήφους στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, έγιναν  δημαιρεσίες και για την ανάδειξη μελών στις 7μελείς επιτροπές Οικονομικών και Ποιότητας   Ζωής του δήμου.
Αναλυτικότερα  για τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. προτάθηκε μόνο η κ. Αθανασοπούλου από την παράταξη του δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Διον. Μπαλιούκου, ενώ  από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας ο επικεφαλής κ. Παν. Δημητρουλόπουλος πρότεινε τον κ. Ξεν. Σταυρόπουλο για τη θέση του αντιπροέδρου.
Παράλληλα για τη θέση του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου προτάθηκε η κ. Κωνσταντίνα Φωτεινοπούλου, από την παράταξη της πλειοψηφίας, η οποία με ψηφοφορία προκρίθηκε στην επόμενη φάση.
Ακολούθως το σώμα επικύρωσε την εκλογή των παραπάνω και συγκεκριμένα επί 26 παρευρισκόμενων μελών  της προέδρου με 23  ψήφους και 3 λευκά, του αντιπροέδρου με 24 ψήφους και 2 λευκά και της γραμματέως  με 24 ψήφους και 2 λευκά.
Εν συνεχεία εξάλλου και υπό την προεδρεία της νέας προέδρου, το Δ.Σ. Ανδρίτσαινας-Κρεστένων εξέλεξε τα μέλη (τακτικά- αναπληρωματικά) των  προαναφερόμενων επιτροπών, για την πρώτη θητεία της τρέχουσας δημοτικής περιόδου , ήτοι για το χρονικό διάστημα από 1-9-2019 έως 6-11 του 2021.
Ειδικότερα  από την πλειοψηφία εξελέγησαν για την Οικονομική επιτροπή  2 τακτικά μέλη που είναι οι κ.κ. Γεώργιος Τουρής και Παν. Βασιλόπουλος και δύο αναπληρωματικά που είναι οι κ.κ.  Παν. Γριβάκης και Κων/να Φωτεινοπούλου, ενώ από την αντιπολίτευση εξελέγησαν  οι κ.κ. Παν. Δημητρουλόπουλος και Γιώργος Χατζόπουλος, με αναπληρωματικούς τους κ.κ. Αθαν. Κωστόπουλο και Δήμητρα Σταθοπούλου.
Επίσης  για την επιτροπή Ποιότητας Ζωής από την πλειοψηφία εξελέγησαν οι κ.κ. Κων. Καούκης και Ευαγγ. Αλεξόπουλος (τακτικοί) και οι κ.κ. Δέσποινα Σκούφη και Αν. Καρνάρος (αναπληρωματικοί).
Από την μείζονα αντιπολίτευση για την ίδια επιτροπή εξελέγησαν οι κ.κ. Βασίλειος Κοτρέτσος και Γιώργος Κάκκας (τακτικοί) και οι κ.κ. Παναγιώτα Καφεντζή και Ιωάννης Τουρής(αναπληρωματικοί).
Να αναφερθεί ότι οι παραπάνω επιτροπές αποτελούνται επίσης από το δήμαρχο ή οριζόμενο απ’ αυτόν αντιδήμαρχο, καθώς και από δύο ακόμη αντιδημάρχους η κάθε μία.  
Ψήφισε λευκό
Αναφορικά  με την εκλογή τόσο του πρόεδρου του Δ.Σ. όσο και των εν λόγω επιτροπών, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας  κ. Νικ. Γκότσης δήλωσε ότι η παράταξή του ψηφίζει λευκό από το γεγονός ότι βάσει με το νέο νόμο για την αυτοδιοίκηση, είναι προκαθορισμένη η ένταξη των παρατάξεων στις δημαιρεσίες…
Να αναφερθεί πάντως ότι ο  δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων πρότεινε στον κ. Γκότση να λάβει μία θέση στις επιτροπές που έγινε χθες η ψηφοφορία.
Σε δηλώσεις του στο τέλος της διαδικασίας ο κ. Μπαλιούκος ευχαρίστησε  όλους τους δημοτικούς συμβούλους και τους  ευχήθηκε να έχουν υγεία και δύναμη προκειμένου να αγωνιστούν για τα πολλά  προβλήματα που υπάρχουν  στην περιοχή του δήμου.
«Είμαι σίγουρος  ότι όλοι έχουν κατανοήσει ότι οι εκλογές τελείωσαν και έχουμε πλέον μια νέα σελίδα στην οποία πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες» υπογράμμισε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων. 
Από την πλευρά του εξάλλου ο κ. Δημητρουλόπουλος ευχήθηκε καλή επιτυχία σε αυτό το σημαντικό όργανο προγραμματισμού και σχεδιασμού, προκειμένου όλοι να είναι δημιουργικοί και αποτελεσματικοί.
 «Σε ότι μας αφορά θα εργαστούμε από τη θέση της αντιπολίτευσης και θα ασκήσουμε εποικοδομητική αντιπολίτευση για το καλό των συμπολιτών μας και του δήμου, θεωρώντας ότι οι προτεραιότητες και οι ιεραρχήσεις του δήμου μας, θα πρέπει να ταυτίζονται με αυτές των πολιτών» τόνισε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης.
Τέλος η νέα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξέφρασε μεγάλη ευχαρίστηση, διότι  όπως είπε «και από αυτό το μετερίζι θα βοηθήσω  για το καλύτερο του δήμου μας, πάντα  με συμπαραστάτη το δήμαρχό μας κ. Μπαλιούκο, ο οποίος έχει μάθει να μάχεται ,  να κερδίζει και να είναι πάντα δίπλα μας. Εύχομαι  καλή θητεία και δύναμη   σε όλο το συμβούλιο μας και προσωπικά  θα σταθώ ικανή στο αξίωμα για το οποίο με εξέλεξαν. Εμείς είμαστε εδώ πάντα για να βοηθάμε και για να προσφέρουμε για το καλύτερο  του τόπου και για να φτάσουμε στον επιτυχημένο στόχο  για τον οποίο μας επέλεξαν και μας εξέλεξαν οι πολίτες». 
 protinews
Share this:
Tags:

-

-