Εικόνες παρακμής στην περιοχή Μούτελης

Ντροπή για αρμοδίους και πολίτες η καταστροφή της φύσης στο πανέμορφο οικοσύστημα…

Εικόνες παρακμής στην περιοχή Μούτελης

Μάρτιος 15, 2019 08:15 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Αντωνόπουλος
Εικόνες παρακμής στην περιοχή Μούτελης

 Εικόνες παρακμής  και πρωτοφανούς υποβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος, παρατηρούνται στο οικοσύστημα στην ευρύτερη περιοχή της Μούτελης Πύργου, το οποίο  τα τελευταία χρόνια  είναι αποδέκτης κάθε είδους εστίας μόλυνσης!

Θα μπορούσε άνετα να περιγραφεί  η ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους περιοχή ως ντροπή για τους αρμοδίους τοπικούς φορείς, καθώς και για τους ασυνείδητους που την έχουν καταστήσει σαν μια απέραντη χαβούζα.

Αρκεί μια απλή επίσκεψη για να διαπιστώσει  κάποιος  την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί από τις εκβολές του Αλφειού, μέχρι και τις παραθεριστικές κατοικίες (Γυφτοπάναινα), όπου το περιβάλλον έχει υποστεί  ανεπανόρθωτη (;) καταστροφή.

Κατ’ αρχήν είναι τα λύματα που υπάρχουν σε όλα τα κανάλια της περιοχής, τα οποία εν συνεχεία καταλήγουν στη θάλασσα, αφού δεν υπάρχει επεξεργασία  κατά την απορροή τους  από το αποχετευτικό δίκτυο της πόλης του Πύργου.

Η τεράστια μόλυνση  των υδάτων είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού και στον υγροβιότοπο που έχει δημιουργηθεί πλησίον από την παραλία, στο Δέλτα του Αλφειού.

Συγχρόνως  ολόκληρο το μέρος έχει κατακλυστεί από μπάζα και σκουπίδια, αφού αποτελεί την «εύκολη λύση» για πολλούς  προκειμένου να αφήσουν ότι άχρηστο διαθέτουν, τη στιγμή που είναι ανύπαρκτοι οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές…

Δυστυχώς λόγω της  χρόνιας αδιαφορίας που υπάρχει για το πανέμορφο οικοσύστημα, μοιάζει να είναι αδύνατη πλέον η αντιστροφή της καταστροφής που έχει επέλθει  στην ευρύτερη περιοχή της Μούτελης, όπου κάποιοι πριν από λίγα χρόνια ματαίωσαν μεγάλη επένδυση,  που σίγουρα θα άλλαζε εντελώς  την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί εκεί.

 

 

ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΨΗ

 

Οι υποψήφιοι  για το δήμο Πύργου, αλλά και κατ’ επέκταση για την Περιφέρεια, θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τα πολλαπλά περιβαλλοντικά προβλήματα που παρατηρούνται στην ευρύτερη περιοχή. Η Μούτελη βρίσκεται ανάμεσα στα σημεία όπου η μόλυνση έχει χτυπήσει «κόκκινο» εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς κανείς να έχει δείξει πραγματικό ενδιαφέρον  για την προστασία του περιβάλλοντος. Η φύση ωστόσο ως γνωστόν «εκδικείται» και η ανεξέλεγκτη ρύπανση επιστρέφει  στους ανθρώπους…

 

 

Share this:
Tags:

Μαγειρεύοντας με τη δύναμη του ανέμου